Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чого побоюється Росія: у британській розвідці назвали причину обстрілів Донбасу, що почастішали
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого побоюється Росія: у британській розвідці назвали причину обстрілів Донбасу, що почастішали

Росіяни всерйоз побоюються наступу ЗСУ на півдні

27 серпня 2022, 10:05
Поділіться публікацією:

Активізація російських військ на Донбасі не так продиктована бажанням захопити нові території, скільки завданням відтягнути сили ЗСУ від півдня, не давши розпочати широкомасштабний наступ на цьому напрямі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.                                                                                                            

Чого побоюється Росія: у британській розвідці назвали причину обстрілів Донбасу, що почастішали

Обстріл. Фото: з відкритих джерел

У британській розвідці фіксують, що за останній тиждень значно зросли обстріли російських загарбників на донецькому напрямку. Найзапекліші бої йдуть на північ від Донецька. ЗСУ намагаються стримати наступ противника в районі міст Сіверськ та Бахмут.

За даними відомства, триває боротьба з Піски, які розташовані неподалік Донецького аеропорту. Росіянам справді вдалося просунутися до самого населеного пункту, але повністю захопити його поки що не вдалося. Частина Пісок продовжують контролювати ЗСУ.

У Міноборони Британії припускають, що така активізація обстрілів і запеклих боїв на Донбасі може свідчити про те, що росіяни серйозно стурбовані інформацією про можливий контрнаступ ЗСУ на південному напрямку. Останній місяць чутки про такий настання значно активізувалися. Британські аналітики вважають, що, активізувавши свої зусилля на Донбасі, Росія намагається відтягнути чи пов'язати додаткові українські підрозділи, які б теоретично могли бути спрямовані на допомогу українським військовим на півдні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Генштаб: українські захисники знищили розвідгрупу та не дали прорватися одразу на кількох напрямках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини