Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чого очікувати на фронті найближчим часом
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого очікувати на фронті найближчим часом

В червні війна в Україні перейде в позиційну фазу

3 червня 2022, 10:20 comments1569
Поділіться публікацією:

Чого очікувати на фронті найближчим часом

фото Генерального штабу ЗСУ

Військовий експерт Олег Жданов в ефірі ТСН дав прогноз щодо того, якою буде ситуація  на фронті найближчими тижнями. На його думку, вже в першій декаді червня ми побачимо зниження активності атак з боку росії. Почнеться позиційна війна та можливі хаотичні обстріли артилерією рф через нестачу БПЛА. ЗСУ вже приземлили 547 безпілотників тактичного рівня та збили кілька літальних апаратів з позначками "МЧС". Це свідчить про те, що у ворога немає запасів, виробництво не встигає поновити запаси й скоро він почне вогневе ураження по площі та буде використовувати радіолокаційну розвідку.

Тобто територія поділятиметься на квадрати й по кожному з них майже наосліп окупанти гатитимуть артилерією. Однак така тактика має свої недоліки — не буде точності та потрібно дуже багато боєприпасів. В такому випадку в ЗСУ з'являється перевага в реактивній артилерії й ми зможемо бомбити їх склади.

За словами експерта, наразі в рф масштабна криза. Прихована мобілізація вже дає не стільки призовників, як раніше, вони вже використовують техніку, що була законсервована знімаючи її зі зберігання. Свіжих резервів підготовлених військових, яких можна направити в Україну, у рф вже немає. Та й інтенсивність штурму вже менша, навіть в Сєвєродонецьку протягом останніх кількох днів.

"Швидше за все, червень ми проведемо в позиційних боях, роблячи невеликі атакуючі дії. У липні, коли озброєння доїде до фронту, тоді карта воєнних дій почне міняться. Ми зможемо завдавати ударів в тилу ворога глибиною до 50 км, де знаходяться основні резерви армії рф", — наголосив Олег Жданов. 

 Динаміка на лінії зіткнення та успіх контрнаступу буде залежати від кількості ракетних установок та РСЗВ, які нададуть партнери. США заявляють, що готують ще один додатковий пакет допомоги поза межами ленд-лізу. Україні потрібно не менше 300 одиниць РСЗВ, щоб обороняти позиції, чим більше їх дадуть, тим буде краще й дасть змогу проводити наступ на багатьох напрямках.

Як повідомляв портал "Коментарі", яка головна помилка росії в битві за Луганщину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини