Головна Новини Суспільство Війна з Росією Яка головна помилка росії в битві за Луганщину
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка головна помилка росії в битві за Луганщину

Командування рф допускає тактичні помилки в битві за Луганщину

3 червня 2022, 09:40
Поділіться публікацією:

В Луганській області тривають найгарячіші бої. Окупанти все ще контролюють більшу частину міста Сєвєродонецьк. Однак вуличні бої там тривають і захисники успішно проводять локальні операції, беруть полонених. Про це повідомив голова ОВА Сергій Гайдай та висловив надію на швидке й успішне звільнення міста від загарбників.

Яка головна помилка росії в битві за Луганщину

Фото Телеграм Луганська ОВА

Військовий експерт Олег Жданов в ефірі ТСН розповів, в чому помилка військового командування рф, яке намагається проводити атаки в Луганській області та виконати наказ Путіна щодо захоплення області до 1 липня в рамках оголошеної Кремлем "спецоперації".

Українські війська успішно обороняються, а якщо й відходять на нові рубежі, то це задля збереження наших військових. З іншого боку перебазування ЗСУ додає проблем окупантам, ми змушуємо їх починати атаки наших оборонних позицій спочатку й це при тому, що вони несуть великі втрати в техніці та живій силі.

Навіть якщо вони витиснуть ЗСУ з Сєвєродонецька, то Лисичанськ український й військові зможуть спокійно вибивати їх із захоплених територій маючи більш вигідні позиції. ЗСУ має плацдарми для борони та наступу в Луганській області й може планувати різні варіанти контрнаступу. Наприклад, наші військові зможуть обійти Сєвєродонецьк й взяти місто в облогу, змушуючи окупантів здаватися.

У армії росії немає тактичного плану, на думку експерта,  й бої за Сєвєродонецьк — це політична помилка керівництва. В цій "спецоперації" з боку росії більше політики, ніж війни. Виконуючи накази Путіна окупанти змушені йти в лоб й кидати на атаки великі ресурси при тому, що у них назрівають солдатські бунти. Наразі Україна утримує оборону й у Кремля немає можливості оголосити хоча б якусь перемогу.

Вдалою називає українську тактику війни й Олександр Мусієнко, керівник Центру військових досліджень.

"Ціль у військовій площині полягає у тому, щоб зробити неможливим для супротивника володіння тією чи іншою позицією, яка більш вигідна по відношенню до ЗСУ. Їх відтісняють з цих позицій, більш вигідні позиції займає ЗСУ. Це дає можливість ефективніше проводити оборону територій та створює плацдарми для майбутніх контратак", — говорить він.

Як повідомляв портал "Коментарі", Мін'юст повідомив, скільки коштує утримання військовополонених рф в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини