Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чим ЗСУ били по аеродромах РФ у Криму – чому важливо посилити і продовжити удари
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим ЗСУ били по аеродромах РФ у Криму – чому важливо посилити і продовжити удари

Російський аеродром у Новофедорівці дуже постраждав у серпні минулого року

15 лютого 2023, 09:05
Поділіться публікацією:

Останнім часом все частіше обговорюється можливість завдання ударів по військових цілях в анексованому Криму, що в перспективі може призвести не тільки до деокупації півострова, але й до поразки російської армії на півдні України. У зв'язку з цим доречно згадатиме вибухи в Криму, які серйозно стривожили окупантів. Україна тоді офіційно не взяла відповідальності за удари, але є велика ймовірність, що таким чином ЗСУ промацували ППО РФ.

Чим ЗСУ били по аеродромах РФ у Криму – чому важливо посилити і продовжити удари

Вибух. Фото: з відкритих джерел

Удари по військових об'єктах РФ у Криму могли бути завдані або безпілотниками, або переробленими протикорабельними ракетами

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що удари по російських об'єктах в окупованому Криму влітку 2022 могли бути завдані за допомогою безпілотників далекого радіусу дії, або перероблених протикорабельних ракет. Свою думку Олег Жданов озвучив у себе на YouTube-каналі.

Експерт зазначив, що чорний дим, що піднімається вгору над аеродромом у Саках, запам'ятався дуже добре.

"Перший варіант, який відразу спадає на думку, це використання безпілотників радянського зразка типу "Рейс-141" або "Стриж", які були помічені раніше. Вони є у нас на озброєнні. Ми могли їх модернізувати та застосувати", – розповів Жданов.

За його словами, ЗСУ могли використати і другий варіант — ракети з дальністю пуску до 200 км. Перше, що спадає на думку – це ракети "Нептун", або "Гарпун". Так звані "вежі Бойка" могли бути атаковані у такий же спосіб.

Російські склади із озброєнням у Криму необхідно знищувати, щоб у ворога не було можливостей обстрілювати громадянську інфраструктуру та мирні українські міста

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко заявив, що якщо Україна серйозно налаштована на деокупацію Криму, то Києву потрібно активно готуватися до завдання масованих ударів по військових об'єктах РФ у Криму. Свою думку з цього приводу експерти висловив в ефірі телеканалу FREEДІМ.

"ATACMS нам необхідні для завдання ударів по військових об'єктах і об'єктах військової інфраструктури російських військ, які знаходяться в окупованому Криму, тому що туди Росія завезла досить велику кількість озброєнь різних типів", — заявив Олександр Мусієнко.

Він додав, що після 2014-го року минуло вже досить багато часу, який Росія використала для того, щоб перетворити Крим на велику військову базу. Москва перекинула до Криму не лише велику кількість техніки, а й боєприпасів. Звідти це все відправляють уже на інші захоплені території півдня України — Мелітополь, Маріуполь тощо.

Мусієнко зазначив, якщо в українців з'являться ракети ATACMS, то ЗСУ можуть зруйнувати не лише військові бази країни-агресора, а й повністю знищити логістику російських окупантів, і це вкотре прискорить контрнаступ українських військ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що може призвести до розпаду Росії – чи є передумови для цього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини