Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чим загрожує окупація Вугледару: де ще можуть активізуватися серйозні бої
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим загрожує окупація Вугледару: де ще можуть активізуватися серйозні бої

З відступом ЗСУ з Вугледара збільшиться інтенсивність постачання озброєння і військової техніки та боєприпасів для угруповання російських військ у Запорізькій області

сьогодні, 07:00
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що ворог несе значні втрати, росіяни не збираються зупинятися, зокрема, радіючи з нещодавнього захоплення Вугледару. Чим загрожує окупація цього міста-фортеці? Де ще можуть активізуватися серйозні бої? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Чим загрожує окупація Вугледару: де ще можуть активізуватися серйозні бої

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

У нас була можливість повного вогневого контролю залізниці від Донецька до Волновахи

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, те, що російські окупаційні війська захопили Вугледар Донецької області може мати декілька негативних наслідків для України.

"Річ у тому, що в нас була можливість повного вогневого контролю залізниці від Донецька до Волновахи. Тобто, після захоплення росіянами Вугледару, в них зʼявляється можливість відновити активну військову логістику через Волноваху", – пояснив експерт.

За словами оглядача, вже найближчим часом на цій ділянці фронту в окупантів може запрацювати логістика залізницею, у тому числі – через Волноваху на південь, до Запорізької області.

При цьому Олександр Коваленко вважає, що українські воїни все ж можуть вплинути на логістичний маршрут країни-агресора. У них залишається можливість вогневого впливу на цю ділянку фронту.

У ворога поки що немає можливостей для масштабних штурмів

Військовий експерт Владислав Селезньов в ефірі "24 Каналу" розповів, що росіяни активізували військові дії на Запорізькому напрямку, і найімовірніше, це пов'язано з тим, що на цю ділянку було направлено додаткові сили після захоплення Вугледара.

Як пояснив експерт, з відступом ЗСУ більше не вдасться тримати під вогневим контролем російську залізничну мережу, яку використовували для постачань військових вантажів російським військам не лише в Донецькій області, а й на півдні Запорізької області.

"Вкрай складно перешкодити інтенсифікації поставок озброєння і військової техніки, боєприпасів для угруповання військ, яке діє на півдні Запорізької та півдні Херсонської областей. Тому цілком імовірно, що бої можуть серйозно активізуватися", – зауважив експерт.

Водночас, зазначив він, у ворога поки що немає можливостей для масштабних штурмів, оскільки для цього потрібна величезна кількість ресурсів, а ознак великих переміщень сил і засобів саме на півдні України поки що не спостерігається. Навпаки здійснюється перекидання десантників на територію Курської області з півдня Запорізької області.

"Найімовірніше, певна динаміка на полі бою буде мати місце. А щодо масштабування думаю, що поки що в росіян немає таких можливостей", — підкреслив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи дійсно фронт почав прогинатися: що відбулося після захоплення РФ Вугледару.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини