Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи зможуть ЗСУ з новою зброєю зі США пробитися до моря: яку хитрість чекати від Сирського
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможуть ЗСУ з новою зброєю зі США пробитися до моря: яку хитрість чекати від Сирського

Стабілізувавши фронт, ЗСУ зможуть перейти до наступного етапу, який полягає у підготовці свого наступу

24 квітня 2024, 16:15
Поділіться публікацією:

Україна перебуває в очікуванні довгоочікуваного пакету допомоги від США. Одне з інтригуючих питань полягає в тому, зможуть наші війська з цією допомогою лише зупинити противника чи, можливо, навіть влаштують свій контрнаступ? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанні, проаналізувавши думки експертів.

Чи зможуть ЗСУ з новою зброєю зі США пробитися до моря: яку хитрість чекати від Сирського

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Ситуація на полі бою залежатиме від фактичних обсягів постачання західної зброї Україні

Полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Петро Черник в ефірі загальнонаціонального телемарафону зазначив, що очікуване відновлення постачання американської зброї дасть змогу ЗСУ повернутися до наступальних дій аж до перерізання "сухопутного коридору" до Криму.

На думку експерта, "реальний бойовий сценарій" передбачає відновлення спроб пробитися через "лінію Суровікіна" — ешелоновану систему російської оборони на окупованому півдні. 

Черник вважає, що у ЗСУ знову з'явиться мета вийти на Мелітополь і розташований на південь від нього Молочний Лиман.

"ЗСУ можуть перерізати сухопутний коридор до Криму і обвалити південний плацдарм. Після успіхів на півдні треба подивитися і зрозуміти, яке буде наступне тактичне завдання", — прогнозує аналітик.

Щодо планів ворога, то Черник очікує подальших спроб вийти на адмінмежі Донецької та Луганської областей. Першочерговою метою окупантів тут є місто Часів Яр.

Нової спроби великого контрнаступу ЗСУ ніхто не виключає

Воєнний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в інтерв’ю "Фокусу" висловив думку, що відновлення поставок американської зброї дасть змогу ЗСУ стабілізувати лінію фронту і накопичити ресурси для нової спроби великого контрнаступу.

На думку експерта, загальна стабілізація лінії оборони потребуватиме певного часу. Це стосується всієї лінії бойового зіткнення, а не тільки найгарячіших ділянок, таких як Часів Яр.

"Завдання полягає в пропорційному розподілі сил із посиленою увагою на найгарячіші точки. Далі можна чекати накопичення резервів, штатної комплектації підрозділів для майбутнього контрнаступу ЗСУ", — вважає Коваленко.

Аналітик зауважив, у період без американських поставок допомоги від Європи ледь вистачало на те, щоб підтримувати поточну лінію фронту. 

Коваленко впевнений, що говорити про новий контрнаступ можна буде виключно з відновленням американської підтримки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — допомога Україні від США: про що говорить голосування у Конгресі, які будуть наслідки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини