Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи зможуть Україна і Захід змусити Путіна завершити війну до кінця року: що потрібно
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможуть Україна і Захід змусити Путіна завершити війну до кінця року: що потрібно

Наразі невідомо, чи долучиться Захід до того, щоб змусити РФ припинити війну, сказав в ефірі ТСН військовий експерт Владислав Селезньов

4 липня 2024, 20:37
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський заявив, що терористичну Росію можна змусити завершити війну в Україні вже цього року.

Чи зможуть Україна і Захід змусити Путіна завершити війну до кінця року: що потрібно

Війна в Україні

Втім, як відзначив військовий експерт Владислав Селезньов, війна може завершитись, коли кремлівський диктатор Володимир Путін почне відчувати настільки серйозні втрати, що відновлення його сил в середньостроковій перспективі буде неможливим. Експерт пояснив, що у минулому багато військових аналітиків вважали, що втрати російської армії на рівні до 3 тисяч військовослужбовців на добу можуть призвести до неможливості її фізичного відновлення.

"Зараз приблизно до тисячі осіб прибуває до російської армії щодоби. З урахуванням рівня втрат 1000–1200 на добу, тенденція досить повільно йде до зменшення російського окупаційного контингенту, що задіяний в межах так званої "СВО", — сказав Селезньов.

На його думку, для досягнення значних втрат у російській армії необхідні додаткові технологічні рішення, які призведуть до масштабних втрат у логістичних підпорядкуваннях і енергетичній інфраструктурі, що забезпечує бойову готовність російських військ. При цьому Селезньов додав, що Збройні сили працюють над цим. Проте, за його словами, проблема в тому, що вони мають обмежені ресурси, які не можуть використовувати, щоб бити углиб російських територій, адже наразі немає такого дозволу від США.

Селезньов каже, що Зеленський звертається не лише до внутрішньої аудиторії, а й до світової спільноти, коли стверджує, що разом можна зупинити Путіна. Проте чи підтримають західні партнери такі пропозиції – питання відкрите, додав експерт. Правда в тому, додає він, що постачання військової техніки затримується, і є бригади, які стоять напоготові і очікують на надходження зброї.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Путін не має наміру зупиняти бойові дії в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини