Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи зможуть Storm Shadow, які полетять по РФ, змінити хід війни: що говорять на Заході
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможуть Storm Shadow, які полетять по РФ, змінити хід війни: що говорять на Заході

В BBC вказали на наслідки для РФ

13 вересня 2024, 09:05 comments6032
Поділіться публікацією:

Storm Shadow вже стали високоефективною зброєю для України, вражаючи добре захищені цілі на тимчасово окупованій Росією території. Тепер Україна зможе отримати можливість завдавати прицільних ударів вже по території РФ, де є дуже багато апетитних цілей. Якщо Київ почне бути цими ракетами територією РФ і робитиме це досить регулярно, це посилить позиції України у війні. Як повідомляє портал "Коментарі", такої думки дотримуються аналітики BBC.

Чи зможуть Storm Shadow, які полетять по РФ, змінити хід війни: що говорять на Заході

Ракети Storm Shadow. Фото з відкритих джерел

Військовий аналітика та колишній офіцер британської армії Джастін Крамп вважає, що Storm Shadow вже стали високоефективною зброєю для України, точно вражаючи добре захищені цілі на окупованій Росією території.

"Не дивно, що Київ лобіював їх використання на території Росії, особливо для націлювання на аеродроми, які використовуються для проведення атак плануючими бомбами", — зазначив він.

Він упевнений, що незважаючи на вжиті заходи Москвою, удари вказаними ракетами "ускладнять забезпечення військової логістики, командування та управління, а також авіаційної підтримки":

"І навіть якщо російські літаки відійдуть далі від кордонів України, щоб уникнути ракетної загрози, вони все одно понесуть збільшення часу і витрат на кожен виліт на лінію фронту".

Директор з військової науки аналітичного центру Rusi Метью Севілл вважає, що зняття обмежень на удари далекобійними ракетами російською територією поставить РФ перед дилемою: де розмістити свої коштовні ППО, що, у свою чергу, полегшить проходження українських безпілотників. У те, що Storm Shadow зламають ситуацію, він не вірить.

Як акцентували в BBC, кожна ракета Storm Shadow коштує близько 1 мільйона доларів, у зв'язку з чим їх зазвичай запускають як частину ретельно спланованого потоку набагато дешевших безпілотників, щоб спантеличити і втомити протиповітряну оборону противника.

Читайте також на порталі "Коментарі" — до чого призвели дискусії: Зеленський відповів, чи зняв Захід обмеження на удари по Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини