Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи зможуть F-16 кардинально змінити ситуацію на полі бою в Україні: відповідь Столтенберга
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможуть F-16 кардинально змінити ситуацію на полі бою в Україні: відповідь Столтенберга

Йєнс Столтенберг вважає, що Україні мало просто отримати F-16, щоб кардинально змінити ситуацію на полі бою

29 листопада 2023, 14:22 comments1108
Поділіться публікацією:

Західні винищувачі F-16 не зможуть кардинально змінити ситуацію на полі бою в Україні самостійно. Вони повинні використовуватися комплексно – разом з HIMARS, ракетами та іншими системами ППО. Як передає портал "Коментарі", про це на прес-конференції в Брюсселі розповів генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Чи зможуть F-16 кардинально змінити ситуацію на полі бою в Україні: відповідь Столтенберга

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Ми повинні розуміти, що немає жодної системи, яка б фундаментально змінила ситуацію на полі бою. Повинно працювати багато різних речей, треба різні вміння, треба співпрацювати, щоби щось змінилося. І ми повинні налаштуватися на важку битву", — зазначив генсек. НАТО, згадавши поряд з F-16, і про HIMARS, і про ракети, і про системи ППО.

Йєнс Столтенберг наголосив, що "немає чогось конкретного, щоб змогло змінити ситуацію на полі бою".

При цьому генсек НАТО важко назвати конкретний час, коли саме відбудеться передача літаків, тому що "треба тренувати пілотів і це власне відбувається в Румунії" і "Америка також дала дозвіл, щоб члени-країни НАТО надали Україні ці винищувачі".

За словами Йєнса Столтенберга, дуже важливо відзначити, що F-16 принесуть певні зміни. Зокрема, вони посилять міць України, щоб збільшити втрати російської армії, а також укріплять протиповітряну оборону України.                                             

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україні потрібно готуватися до посилення бойових дій та ракетних атак РФ. Таку заяву зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Столтенберг назвав найкращий спосіб мирного вирішення війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини