Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи зможе власна ядерна зброя захистити Україну: неочікувана відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможе власна ядерна зброя захистити Україну: неочікувана відповідь

Якщо Україна використає ядерну зброю, то РФ завдасть ударів у відповідь більшою кількістю боєголовок

сьогодні, 18:30
Поділіться публікацією:

Процес вступу до НАТО є довготривалим, і поки Україна не є членом Альянсу, вона повинна покладатися на власні сили для захисту. Українська оборонна промисловість потребує створення підземної інфраструктури та збільшення виробництва зброї, заявив в ефірі 24 каналу військовий експерт і колишній співробітник СБУ Іван Ступак, відповідаючи на запитання, як Україна може себе захистити без ядерної зброї і поза межами НАТО.

Чи зможе власна ядерна зброя захистити Україну: неочікувана відповідь

Ядерна зброя РФ

Експерт підкреслив, що ядерна зброя не є універсальним вирішенням проблеми.

"Уявимо собі, пофантазуємо, що в нас десь в районі Кропивницького знаходиться 15 ядерних боєголовок, 15 носіїв. От росіяни на нас наступають, ми випускаємо 5 боєголовок. Вони прилітають наприклад в Ростов, Таганрог, ще кудись. Все вибухнуло. А у Росії – 6 тис ядерних боєголовок. Ми повинні розуміти, що відповідь буде 1 до 3, або можливо 1 до 5. І світ буде на стороні РФ, бо хто перший  використав зброю ядерну, той і винуватець у ядерній війні. Ми будемо винуватими. Ядерна зброя нас не захистить", — наголосив Ступак.

Він також звернув увагу, що навіть Китай вважає ядерну зброю лише теоретичним інструментом стримування.

Ступак вважає, що захист України криється в самій країні, у її армії та військово-промисловому комплексі. На його думку, після закінчення війни необхідно створити масштабну програму перенесення всіх виробничих потужностей під землю. Це можуть бути тунелі від Чопа до Києва, Дніпра та Кропивницького з сотнями складських приміщень і виробничих цехів, які будуть захищені від повітряних ударів, підкреслив Ступак.

Як приклад він навів київську станцію метро "Арсенальна", що розташована на глибині близько 100 метрів. Незалежно від того, що відбувається на поверхні, робота під землею може продовжуватися без перебоїв. Це, за його словами, стане гарантією захисту від можливого вторгнення.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що нібито Україна готова відновити свій ядерний потенціал за однієї умови.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини