Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна розглядає відновлення ядерної зброї: за скільки часу зробить першу бомбу
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна розглядає відновлення ядерної зброї: за скільки часу зробить першу бомбу

В Україні нібито серйозно задумуються над тим, щоб відновити ядерний потенціал

сьогодні, 17:59
Поділіться публікацією:

Німецьке видання Bild заявило, що українська влада, буцімто, серйозно розглядає можливість відновити запаси ядерної зброї.

Україна розглядає відновлення ядерної зброї: за скільки часу зробить першу бомбу

Ядерна зброя України

Як повідомило видання, декілька місяців тому один із високопоставлених українських чиновників заявив Bild, а також членам вузького кола політиків і службовців, що Україна не має наміру миритися із "другим походом" Росії на Київ. За таких обставин, нібито відзначив чиновник, Україна відновить свій ядерний потенціал.

При цьому видання відзначило, що чиновник особливо акцентував увагу на тому, що для цього Україна володіє необхідними знаннями та має потрібні матеріали.

"Якщо буде наказ, нам знадобиться лише кілька тижнів, щоб отримати першу бомбу", — попередив український чиновник, який займається поставками зброї, пише Bild.

Нібито цей чиновник заявив, що західним партнерам необхідно "менше думати про червоні лінії Росії і набагато більше про наші червоні лінії".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент України Володимир Зеленський повідомив про деталі розмови з кандидатом в президенти США Дональдом Трампом. За його словами, Україна наразі обирає НАТО, однак у випадку блокування руху до Альянсу українським захистом стане власна ядерна зброя. У цьому контексті Зеленський згадав також "Будапештський меморандум", згідно якого Україна віддала свою ядерну зброю в обмін на гарантії безпеки.

"Хто з цих великих країн, всіх ядерних держав постраждав? Всі? Ні, одна – Україна. Хто віддав ядерну зброю? Всі? Одна – Україна. Хто сьогодні воює? Україна", — сказав Зеленський вказуючи, що на країни, які мають ядерну зброю, не нападають інші держави.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини