Чи зможе Путін відповісти на український наступ у Курській області

Російський диктатор Володимир Путін немає чим відповісти Україні за бої в Курській області, вважає військовий експерт Михайло Самусь.

Експерт з Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь розповів, якою може бути відповідь російського диктатора Володимира Путіна на український наступ у Курській області. За словами військово експерта, Путін не володіє великим інструментарієм і йому немає чим здивувати Україну.

Військовий експерт Михайло Самусь в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив свої думки щодо ситуації в Курській області та можливої відповіді Росії.

"Інструментарій у Путіна невеликий, тобто всі бачили, в якому він стані знаходиться, він реально в шоковому стані, він не знає, які команди віддавати, тому що Герасімов, начальник генштабу, просто провалив цю ситуацію", - говорить Самусь.

За словами Самуся, Герасимов у першій доповіді для Путіна щодо ситуації в Курській області продемонстрував неможливість реально оцінити ситуацію та вказував, що кордон перетнула тисяча військових з яких нібито 700 було ліквідовано, а решта не становить загрози. Військовий експерт вважає, що це схоже на доповіді, які Путін отримував раніше, зокрема перед втечею росіян з північних регіонів України.

Михайло Самусь вважає, що Путін не зможе здійснити помсту за український наступ у Курській області. За його словами Росія накопичує ресурси та атакує Україну, однак це відбувається постійно за час війни.

"Що стосується масованих ракетних ударів - ну, якихось нових ресурсів, окрім можливості передачі Іраном балістичних ракет у Росії не знайшлося. Тобто санкції все ж таки діють, Росія не припинила випуск своїх ракет, але і не наростила радикально. Тобто вони можуть накопичити якусь кількість ракет, вони можуть нанести удар навіть по Києву, це вони роблять постійно, але я не думаю, що це буде якоюсь новиною для ППО України, тому що у нас ще F-16 з’явилися, які можуть ефективно боротися з крилатими ракетами", - підсумував Самусь.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін повторив помилку Сталіна під час наступу України у Курській області.

Також "Коментарі" писали про те, що влада Росії витратила мільярди доларів на захисні лінії в Курській області, однак українські військові їх зруйнували трьома пострілами танка.