Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи змогли ЗСУ повторити «травневу м'ясорубку»: з'явилася вражаюча відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи змогли ЗСУ повторити «травневу м'ясорубку»: з'явилася вражаюча відповідь

Військовий оглядач Олександр Коваленко вказав на чотири цікаві показники щодо втрат російських окупантів в Україні за три тижні червня

21 червня 2024, 18:16
Поділіться публікацією:

За словами військового оглядача групи "інформаційний опір" Олександра Коваленка, перший показник – це втрати особового складу.

Чи змогли ЗСУ повторити «травневу м'ясорубку»: з'явилася вражаюча відповідь

Окупанти

"За три тижні червня це 23 200 тіл. Очевидно, що побити рекорд травневої м'ясорубки 38 900 не вдасться, але я більш ніж впевнений, що за підсумком червня це буде другий показник за весь період повномасштабного вторгнення в межах 30 тисяч, що теж дуже непогано", — наголосив Коваленко.

Фактично, додав експерт, це середньостатистичний показник російського мобілізаційного ресурсу на місяць. Тобто другий місяць поспіль, ні про яку компенсацію втрат у плюс говорити, не доводиться.

Другий показник, наголосив Коваленко, приниження ствольної артилерії. За три тижні червня це 922 одиниці.

"Тобто, рекорду у червні бути! А це говорить про те, що контрбатарейна боротьба і не лише у питаннях усунення російської артилерії вийшли на зовсім інший рівень", — підкреслив експерт.

Третій показник – спецтехніка. Тут, каже Коваленко, також буде рекорд. Наразі це 186 одиниць, але до кінця місяця буде новий рекордний показник, що перевищуватиме 215.

"Здебільшого це зумовлено спробами застосовувати окупаційними військами інженерну техніку у Харківській області, зводити фортифікаційні споруди тощо. Ось він є результатом цих дій", — сказав експерт.

Четвертий показник не стане рекордним, але ввійде до числа найвищих – знищена автомобільна техніка. Як каже експерт, на третій тиждень червня це 1175. Як відомо, причиною настільки високих втрат серед автомобільного транспорту є гостра нестача спеціалізованої броньованої техніки в зоні БД, яку замінюють цивільними автомобілями, підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що РФ зазнала рекордних втрат у травні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини