Чи застосує Росія ядерну зброю, - експерт

Хоча у Путіна в черговий раз заявили, що російську тактичну ядерну зброю перевезуть до Білорусі і станеться це уже в липні, Лукашенко не матиме на неї ніяких прав

У цьому переконаний військовослужбовець ЗСУ та політолог Кирило Сазонов, пишуть "Коментарі". Таку думку він висловив в Телеефірі.

На погляд Сазонова, зброя однаково залишиться під контролем Кремля. А на території Білорусі ядерку тільки розташують. Проте, ця ситуація ні на що не вплине в Україні. Аналогічно, не змінить безпекове питання у Мінську. Тим більше, на нього поки що ніхто не нападав.

"Стосовно Європи – так, час підльоту ракет трошки зменшиться, але це не принципово. А для США та Великої Британії – взагалі не має значення. Це просто інформаційний двіж, щоб привернути до себе увагу та підняти медійний статус Лукашенко", - підкреслив політолог.

Такі дії Сазонов характеризує тим, що у Росії залишилося дуже мало важелів впливу. І щоб якось затвердити "свій статус" вона використовує усе, що може.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, - Окупанти крадуть кадри евакуації людей на Херсонщині та видають їх за свої, - ДПСУ Загарбники брешуть про активну організацію евакуаційних заходів після підриву Каховської ГЕС. Натомість, вони використовують світлини порятунку людей українською стороною.

Читайте також на сайті "Коментарі", - Чи має Лукашенко двійників, - розповіли у ГУР Самопроголошений президент Білорусі має досить нетопову зовнішність й нікому не довіряє. Тому, у білоруського лідера, на думку експерта, на відміну від його товариша Путіна, — немає двійників. Також, у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України вважають, що Лукашенко – це людина, котра нікого близько не підпускає й не вірить своєму оточенню. Ба більше, він надто нетипова фігура.