Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи замінить аудит в армії посилення мобілізації: що про це думають у ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи замінить аудит в армії посилення мобілізації: що про це думають у ЗСУ

У лавах ЗСУ перебувають тисячі військових, які уникають поїздок на фронт

23 лютого 2024, 20:23
Поділіться публікацією:

Аудит у Силах оборони України та пошук тих, хто ухиляється від виконання бойових завдань на лінії зіткнення не замінить необхідності посилювати мобілізацію, вважає заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

Чи замінить аудит в армії посилення мобілізації: що про це думають у ЗСУ

В українській армії проводять аудит. Фото з відкритих джерел

"Аудит в армії та мобілізація — це два різні питання. Підтримую необхідність проведення аудиту у війську, тому що справді є досить багато тих, хто ховається від виконання своїх обов’язків в зоні бойових дій. Це стосується й інших силових структур. Нещодавня історія про дніпровських "беркутівців", які не хотіли переходити у підрозділ "Лють" та їхати на передову, тому показовий приклад. Але це жодним чином не знімає та не заміняє питання мобілізації. Проводити її необхідно. Потрібно поповнювати лави армії новобранцями та давати відпочинок бійцям, які вже два роки воюють", — написав офіцер ЗСУ.

Максим Жорін додав, що деяким нардепам не хочеться ухвалювати непопулярні рішення. "Але не треба підміняти поняття. І так вже виставу зробили з мобілізації", — відзначив офіцер ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія не виключає, що російська армія може здійснити новий масштабний наступ. Давид Арахамія визнав, що Україні буде непросто відбити великий наступ російських окупантів, зважаючи на дефіцит боєприпасів та особового складу в українській армії. Він визнав, що українська влада зробила помилку, коли напередодні війни не вірила у широкомасштабне вторгнення РФ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що наприкінці березня Силам оборони України катастрофічно не вистачатиме артилерійських снарядів, прогнозують американські посадовці. Через дефіцит боєприпасів наприкінці березня для українських військ настане "вирішальний момент", якщо Конгрес США до того часу не схвалить законопроєкт про продовження макрофінансової допомоги для України. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини