Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи втратить Україна у 2024 році нові території: що говорить ЦРУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи втратить Україна у 2024 році нові території: що говорить ЦРУ

Директор ЦРУ Бернс вважає, що без допомоги від США ми побачимо ще більше Авдіївок в Україні

12 березня 2024, 07:17
Поділіться публікацією:

Глава ЦРУ Вільям Бернс вважає, що у разі ненадання допомоги Сполученими Штатами Україна ризикує втратити більше територій. Як передає портал "Коментарі", про це він заявив під час доповіді керівників шести головних розвідувальних агентств США перед Комітетом розвідки Сенату США, пише журналістка CBS News Олівія Газіс у Х (раніше Twitter).

Чи втратить Україна у 2024 році нові території: що говорить ЦРУ

Глава ЦРУ Вільям Бернс. Фото: із відкритих джерел

"Без додаткової допомоги Україна, швидше за все, втратить позиції та, ймовірно, значні позиції у 2024 році. Без допомоги цього року ви побачите більше Авдіївок, що зрештою стане значущою та історичною помилкою для Сполучених Штатів", — заявив чиновник.

Бернс, який нещодавно здійснив свій десятий візит до України, упевнений, що за умови допомоги Конгресу США є дуже реальна можливість закріпити стратегічний успіх для України та стратегічну втрату для Росії Володимира Путіна.

За його словами, додаткова допомога дозволить Україні протриматися на передовій до 2024 – початку 2025 року, таким чином це дозволить їй вести переговори з більш вигідної позиції.

"Якщо стане ясно, що ми відмовляємося від підтримки України, це не тільки підживить сумніви серед наших союзників і партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні, але й розпалить амбіції китайського керівництва у непередбачених ситуаціях, починаючи з Тайваню в Південно-Китайському морі", — попередив він законодавців.

Директор ЦРУ також додав, що Росія зараз зацікавлена у створенні видимості переговорів, проте вони насправді не зацікавлені у переговорах щодо компромісу прямо зараз.

"Якщо ви хочете розпочати серйозні переговори, ви повинні допомогти українцям продемонструвати, що Путін помиляється в тому, що час на його боці", — наголосив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США минулого тижня відбувся "супервівторок", який остаточно визначив чинного президента-демократа Джо Байдена і його попередника-республіканця Дональда Трампа як основних кандидатів від своїх партій у передвиборних перегонах, що розгортаються. З чим залишається невизначеність – то це із виділенням допомоги Україні, яку продовжують гальмувати у Палаті представників. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" внутрішньополітичні події у США та те, що важливо розуміти Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини