Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи вийдуть ЗСУ до Азовського моря цього року – скільки ще часу контрнаступу дають США
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вийдуть ЗСУ до Азовського моря цього року – скільки ще часу контрнаступу дають США

Наступний наступ ЗСУ буде навесні

6 жовтня 2023, 11:50 comments1079
Поділіться публікацією:

Дедалі більше військових аналітиків сходяться на думці, що в українців залишилося лише близько місяця для активних контрнаступних дій цього року. Далі розпочнеться сезон дощів та холодів, просуватися стане проблематично. Які перспективи у ЗСУ вийти на узбережжя Азовського моря цього року? Скільки США ще дають часу на контрнаступ України цього року? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Чи вийдуть ЗСУ до Азовського моря цього року – скільки ще часу контрнаступу дають США

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Наступного року війна триватиме, і ми побачимо ще один наступ ЗСУ

Німецький військовий аналітик, професор міжнародної політики в Університеті бундесверу в Мюнхені Карло Масала в інтерв'ю "DW" висловив думку, що українські захисники досягли непоганих успіхів, адже знаючі люди розуміли, що українці не зможуть оперативно прорвати оборону РФ, яка мала достатньо часу, щоб збудувати потужну оборону.

"Я вважаю, що ЗСУ не зможуть досягти узбережжя Азовського моря цього року. Очевидно, що війна продовжуватиметься. Наступний український наступ, швидше за все, буде навесні наступного року, коли Україна вже матиме винищувачів F-16, що буде великою перевагою, адже зараз одним із найслабших місць України є відсутність переваги в повітрі та будь-якого захисту з повітря для механізованих бригад, що знаходяться на фронті", – зазначив експерт.

Він прогнозує, що у 2024-му році війна точно триватиме. Варто чекати на ще одну спробу ЗСУ йти вперед.

США чекають від нас, що Україна матиме успіх і просунеться у контрнаступі

Директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в інтерв'ю "ТСН" заявив, що головний союзник України – США дають контрнаступу ЗСУ орієнтовно 6-8 тижнів, доки погода сприятиме проведенню атак. Протягом цього періоду Вашингтон хоче побачити результати від ЗСУ. Тому, вважає експерти, українське командування відчуває певний тиск із боку Вашингтона.

"За поточних умов, що ми не отримуємо зараз додаткових пакетів допомоги, маю на увазі збільшення артилерії, важкої техніки, авіаційної підтримки, це можна сприймати не інакше, як тиск", — заявив Мусієнко.

Він вважає, що перед ЗСУ зараз стоїть три ключові завдання – знищення особового складу, техніки та зброї.

На думку Мусієнка, Росія планує інтенсифікувати бойові дії на сході. Саме тому окупанти масовано б'ють нашими мостовими переправами та переходами через річку Оскол. Туди перекидаються резерви. Тому ЗСУ треба виснажувати, знищувати супротивника, знищувати якнайбільше техніки росіян, сил і засобів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у чому полягають путінські плани – до яких наслідків призведе затягування війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини