Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи вірять українці в те, що безпекові угоди захистять країну в майбутньому. Результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вірять українці в те, що безпекові угоди захистять країну в майбутньому. Результати опитування

За даними опитування соціологічної служби Центр Разумкова, 81% вірять в те, що двосторонні безпекові угоди, які укладає влада з урядами різних країн, допоможуть захиститися від агресії Росії

18 квітня 2024, 17:35
Поділіться публікацією:

Більшість українців вважають, що в укладанні двосторонніх безпекових угод з різними країнами є сенс, оскільки вони допоможуть протистояти агресії Росії.

Чи вірять українці в те, що безпекові угоди захистять країну в майбутньому. Результати опитування

Українці

Зокрема, за даними опитування Центру Разумкова, 81% респондентів заявили, що такі угоди сприятимуть зміцненню України в протистоянні російській агресії. При цьому однозначно впевнені в тому, що угоди допоможуть Україні – 44%, при цьому 37% опитаних схильні думати, що так воно і буде.

При цьому, як свідчать результати соціологічного дослідження, лише 9% респондентів вважають, що безпекові угоди не будуть сприяти протидії агресії Росії. За даними Центра Разумкова, майже 3% українців однозначно це відкидають, 6% схиляються до такої позиції.

Дані опитування свідчать, що найбільш оптимістично двосторонні угоди про безпеку оцінюють жителі західних областей України (89%), а найменше – східних (70%).

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що також українці назвали найбільш негативні події у зовнішній політиці, які трапилися і безпосередньо стосуються нашої держави. Найбільш негативно вони оцінили протести фермерів у Польщі, які блокували кордон та нищили українське зерно. Також українці серед негативним подій вказали на події в Сполучених Штатах, де протягом багатьох місяців ніяк не можуть ухвалити рішення про виділення допомоги України, що привело до суттєвого погіршення ситуації на фронті та здачі Авдіївки окупантам.

Також українці звернули увагу на недружню позицію щодо України голови уряду Угорщини Віктора Орбана, який відверто відстоює інтереси Росії, блокує допомогу Україні та заявляє, що її в жодному разі не можна приймати в НАТО, щоб не спровокувати Третє світову війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://razumkov.org.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини