Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи відчує РФ наслідки ударів по складах: прогноз естонської розвідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи відчує РФ наслідки ударів по складах: прогноз естонської розвідки

Інтенсивність обстрілів на фронті з боку російських військ уже суттєво знизилася

сьогодні, 16:22
Поділіться публікацією:

Ефект від знищення українською армією військових складів у Росії, швидше за все, настане протягом двох-трьох тижнів. Російським загарбникам доведеться розставляти пріоритети у своїх діях на фронті. Як інформує портал "Коментарі", таку заяву зробив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Естонії підполковник Янек Кессельманн, повідомляє ERR.

Чи відчує РФ наслідки ударів по складах: прогноз естонської розвідки

Вибухи в Торопці. Фото: з відкритих джерел

Військовий зазначив, що інтенсивність обстрілів на фронті з боку російських окупаційних військ знизилася з 226 обстрілів на день минулого тижня до 155 обстрілів на день цього тижня.

Кессельман вважає, що це ще не пов'язано з результатом знищення складів минулого тижня, адже "ефект від цієї події, ймовірно, настане через два-три тижні".

"Оскільки Російська Федерація втратила досить значну кількість боєприпасів, призначених для фронту, їй, ймовірно, доведеться розставити пріоритети у своїх діях протягом найближчих місяців", — сказав заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Естонії.

Естонський розвідник зазначив, що у цьому світлі виникає питання, чи вистачить у російських військ ресурсів, щоб відтіснити українські частини, що увійшли до Курської області Росії, назад.

Він також додав, що цього тижня Росія продовжила повільний поступ на Покровському напрямку і досягла вихідної позиції для оточення населеного пункту Селидове.

"Якщо цей населений пункт буде захоплено ворогом, постачання Покровська та Курахового, ймовірно, буде порушено", — зазначив Кессельманн.

Читайте також на порталі "Коментарі" — знищення українськими військами складу ракет та боєприпасів біля міста Торопець Росії змусить вороже командування перебудувати систему підтримки та матеріально-технічного забезпечення армії РФ. Про це йдеться у оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики підтвердили інформацію розвідки Естонії про те, що знищення складу в Торопці вплине на операції Росії протягом найближчих кількох місяців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини