Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи вдасться Росія до чергового бліцкригу, - версія Пентагону
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вдасться Росія до чергового бліцкригу, - версія Пентагону

Уже кілька місяців ходять розмови про те, що Росія готує новий повномасштабний наступ

14 лютого 2023, 20:22
Поділіться публікацією:

До можливої атаки армії РФ у лютому-березні 2023 року активно готується Україна і в цьому їй допомагають країни ЄС та США.

Чи вдасться Росія до чергового бліцкригу, - версія Пентагону

У Пентагоні розповіли, чи готує Росія новий масштабний наступ

Про ймовірне постачання сучасної техніки, що здатна захищати небо України від країни-агресорки розповіли на брифінгу міністр оборони США Ллойд Остін та голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі, пишуть "Коментарі".

Американські високопосадові військові підкреслили, що у них немає перевіреної інформації щодо планів Росії у масштабній атаці застосувати свої повітряні сили і чи готує вона її. Разом з тим, попередили Київ про наближення критичного моменту для зміни траєкторії війни.

"І поки що вони цього не зробили, тому що українська протиповітряна оборона досить ефективна", – сказав Остін.

Армії Росії не вдався бліцкриг на початку 2022 року, як вона планувала, тож тепер війна в Україні йде на виснаження і до повторної спроби "за три дні" взяти Київ країна-агресорка просто не здатна. Це також підкреслив генерал армії США Марк Міллі. Щобільше, Росія зазнає величезних втрат, стан її армії насправді жалюгідний. Однак попри це у неї є ще багато "живої сили".

"Військовослужбовців у противника достатньо, але це ніяк не може стати запорукою блискавичного досягнення успіху. Хоча війна все одно продовжується, це війна на виснаження, це війна з використанням артилерії. Дуже важливо, щоб Україна робила все, що може",

– сказав Марк Міллі.

До того ж країни-партнери України роблять все можливе, щоб різнобічно посилити потужність ЗСУ. Зокрема, надають артилерійські снаряди та іншу техніку.

"Але, звісно, це залежить від українців, що відбудеться за наступні кілька тижнів чи місяців", – підсумував генерал.

Що ж до подальшої підтримки України західними партнерами, то Ллойд Остін підкреслив, що хоча й не спостерігається зараз готовність Росії до якоїсь масової повітряної атаки, у Штатах наголошують, що партнери України повинні зробити все, щоб ЗСУ отримала якнайбільше сучасної військової техніки. І наголосив, що треба якнайшвидше завезти в Україну озброєння та інтегрувати його, щоб забезпечити належний захист з повітря.

"Українці уже показують дуже хороший результат по збиттю ракет, які є у Росії. Але ми хочемо подбати про те, щоб Україна могла себе захистити в майбутньому", – підкреслив Ллойд Остін.

Зараз команда Байдена працює з Конгресом над виділенням рекордного пакета військової та економічної допомоги Україні до річниці вторгнення на 10 мільярдів доларів. Однак представники Пентагону зазначають, що найближчим часом ні Україна, ні Росія, швидше за все, не досягнуть остаточної переваги на полі бою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — “Рамштайн”: Що відбувається за зачиненими дверима.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини