Чи справді йдемо вперед: у ЗСУ розповіли про бої за Вовчанськ

Наші воїни намагаються витісняти ворога з міста та просуватися вперед

Українські захисники утримують під своїм контролем більшу частину Вовчанська. Вони намагаються витісняти ворога з міста та просуватися вперед. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин.

Військовий розповів, що на півночі Харківської області минулої доби сталося сім бойових зіткнень. Сьогодні, 8 червня, вночі в районі міста Вовчанськ також розпочалося бойове зіткнення, станом на ранок воно ще тривало.

Назар Волошин також зазначив, що росіяни кілька разів на день своєю авіацією скидають на північ Харківської області керовані авіаційні бомби.

"Щодо міста Вовчанська, більшість частини міста перебуває під контролем Сил оборони України. Вони тримають ворога під вогневим контролем, завдають йому максимальних втрат. Намагаємося просуватися вперед для звільнення всіх наших територій", - додав спікер ОСГВ "Хортиця".

Зазначимо, раніше німецький таблоїд "Bild" повідомляв, що українським захисникам вдалося відбити у російських окупантів частину Волчанська у Харківській області. Видання нагадує, що в середині травня російські війська зайняли північну частину Вовчанська та кілька центральних кварталів. Проте за останні дні українським захисникам вдалося вибити їх із центру. Російські воїнкори повідомляють, що частина солдатів ЗС РФ у місті оточена та відрізана.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Центр національного спротиву (ЦНС) повідомляє, що російські загарбники, які зазнають значних втрат на Харківському напрямку, поповнюють їх, перекидаючи війська з Херсонщини.