Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді в Україні почалася окопна війна – як зганьбилися Захід та США
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді в Україні почалася окопна війна – як зганьбилися Захід та США

Захід не дав Україні зброю для сучасної війни

10 жовтня 2023, 11:45 comments3560
Поділіться публікацією:

Деякі експерти висловлюють думку, що лінія фронту в Україні практично не рухається. Тому є всі підстави говорити, що в Україні вже йде окопна чи, як ще її називають, позиційна війна. Чи справді Захід припустився такого сценарію через те, що відмовився передавати зброю для сучасної війни? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думку експертів.

Чи справді в Україні почалася окопна війна – як зганьбилися Захід та США

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Основна мета окопної війни – зберегти зайняті позиції

Військовий експерт Олександр Коваленко в інтерв'ю "Факти ICTV" зазначив, що окопна війна потрібна, щоб утримати зайняті позиції та виснажити супротивника. Це як два в одному. Головна характеристика такої війни в тому, що атаки мають незначний характер і мало чого дають у результаті.

За словами аналітика, українська армія змушена вести окопну війну через те, що сьогодні деякі лінії фронту просто завмерли.

"Але для ЗСУ основним планом є переміщення та контрнаступальні дії. Тому, з одного боку, нам не вигідна війна такого формату, а з іншого – ви змушені на деяких ділянках діяти саме так", — висловився Коваленко.

США не повинні знову повторювати ту саму помилку

Професор стратегічних досліджень Університету Сент-Ендрю в Шотландії Філіп Пейсон О'Брайан у своїй статті для The Atlantic висловив думку, що, якби США не відкладали надання Україні зброї далекого радіусу дії, війна б сьогодні йшла за зовсім іншим сценарієм.

"Занадто довго західні союзники України переважно озброювали цю країну для ведення карикатури на сучасну війну, а не реальної війни", — заявив професор.

За його словами, саме через помилки Заходу контрнаступ ЗСУ на півдні фактично зупинився. Українські військові змогли відкинути окупантів лише там, де їхня оборона була найслабшою. Для того, щоб просуватися активніше, Україні потрібно або шукати такі місця і далі, або створювати їх, здійснюючи удари по військовій інфраструктурі супротивника у тилу.

О'Брайан заявив, що найуспішніша кампанія Росії у цій війні була спрямована на залякування Заходу. У Москві не раз блефували ескалацією, а Європа та США повелися на гучні заяви. Проте атаки на Севастополь показали, що риторика Москви у цьому випадку була блефом.

"Те, що цей виверт увінчався успіхом, є ганьбою, і західні країни повинні перестати вестися на це", — зазначив професор.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи може те, що відбувається на Близькому Сході, позначиться на Україні – які ризики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 жовтня 2023, 11:05

Деморалізовані! Справа не у зброї, а у гнилому. 1 до 10 вбитих ворогів на полі бою, це погано озброєні? Відсталі Афганістан, КНДР, В'єтнам ..., взагалі дикунами були, а перемогли. Вся історія України - відсутність успіху у будь-чому. Крім брехні хабарництві розкраданні. Давно було зрозуміло, країна Баг не візьме на себе жодної відповідальності, всю провину спише на інших. Ще занадто багато у вищому керівництві проросійських щурів.


Новини