Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді Україна пішла в атаку на лівому березі Дніпра: в ISW дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді Україна пішла в атаку на лівому березі Дніпра: в ISW дали відповідь

за інформацією ISW, росіяни стурбовані "українською активністю" на лівому березі Дніпра Херсонщини

19 жовтня 2023, 08:10 comments1833
Поділіться публікацією:

Українським морпіхам вдалося просунутися на лівому березі Дніпра, чим росіяни дуже занепокоєні, адже є всі підстави говорити, що українці можуть незабаром провести більш масштабну операцію на тимчасово окупованій частині Херсонської області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Чи справді Україна пішла в атаку на лівому березі Дніпра: в ISW дали відповідь

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Аналітики відзначають, за повідомленнями самих російських джерел, 17-18 жовтня підрозділи двох українських бригад морської піхоти, ймовірно, ротного складу, здійснили наступ через річку Дніпро на східний (лівий) берег Херсонської області.

Геолокаційні кадри, опубліковані 18 жовтня, вказують на те, що українські сили просунулися на північ від Піщанівки (14 км на схід від Херсона та 3 км від річки Дніпро) та у Заплаву (11 км на схід від Херсона та 4 км від річки Дніпро) .

В огляді вказують на те, що російські джерела висловлювали стурбованість українською активністю, що триває, на східному березі Херсонської області і розглядали цю активність як частину потенційної більш масштабної української операції.

На думку експертів, занепокоєння Росії щодо здатності російських військ відобразити потенційну українську наступальну операцію через Дніпро може бути частково пов'язане зі станом російського угрупування військ на лівому березі.

За останні місяці російське командування перекинуло відносно більше елітних підрозділів із херсонського напряму для підтримки оборонних операцій на заході Запорізької області, оскільки, ймовірно, розглядає Херсон як спокійний сектор, а нинішній склад сил у цьому районі, ймовірно, є менш менш боєздатним.

У звіті зазначається: ISW не спекулюватиме на масштабах і перспективах української активності, що триває на східному березі Херсонської області, але не оцінює, що українські сили створили плацдарм на східному березі Херсонської області, придатний для подальшого маневру значними механізованими силами.

Проте, додають фахівці, слід зазначити, що відомі та загалом надійні російські джерела обговорюють українські дії на східному березі як масштабніші, ніж раніше задокументовані тактичні рейди українських сил через річку.

Читайте також на порталі "Коментарі" – яке рішення має ухвалити українське керівництво – чого не вистачає нам для перемоги.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини