Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді Україна має великі проблеми на фронті і чи мають росіяни план Б
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді Україна має великі проблеми на фронті і чи мають росіяни план Б

ЗС РФ готуються захопити нові населені пункти, якщо програють Авдіївку

11 грудня 2023, 09:55 comments4936
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська намагаються щосили продавлювати оборонні позиції ЗСУ. Зокрема, найважча ситуація для України, як і раніше, в районі Авдіївки. Чи справді Україна має великі проблеми на фронті і чи вірять самі російські генерали в можливість захоплення Авдіївки? Портал "Коментарі" розбирався в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Чи справді Україна має великі проблеми на фронті і чи мають росіяни план Б

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

В армій РФ та України стоять свої завдання

Політичний та військовий аналітик, ветеран АТО, екс-командир роти в батальйоні "Айдар" Євген Дикий в інтерв'ю ТСН заявив, що Україна справді має великі проблеми: ми не досягли на фронті того, чого хотіли. Більше того, поки що важка ситуація навіть там, де українські військові були в обороні.

"Наприклад, Авдіївка, цілком можливо, що ми здамо її через деякий час. І, якщо ми її здамо, то виключно з тієї причини, що у нас не вистачило людей її захищати. Так, у нас серйозні проблеми, але чомусь з цього робиться висновок, що у наших ворогів все ідеально, а це, м'яко кажучи, не так”, — зазначив Євген Дикий.

За його словами, у Росії справді більші проблеми, ніж в Україні, ще й помножені на масштаб "російського бардаку". У окупаційної армії гірше становище, ніж у нашої. Але просто у українських військових завдання поки що змінилися. Ми маємо завдання не просто утримати оборону, а викинути росіян звідси. І по можливості в такому стані, щоб вони хоч скоро не прийшли. А у росіян поки що стоїть завдання втриматися в обороні і тим часом десь там по Росії наскребти нових мобіків. Це різні завдання, – пояснює експерт.

Військовий аналітик вважає, що у російської армії тимчасово, поки вона не збере сили на новий наступ, простіше завдання – утримати оборону. Але проблеми в них загалом більші, ніж у нас. Вони теж мають дефіцит людей, незважаючи на велику мобілізацію.

Очікується третя хвиля атак на Авдіївку

Військовий експерт Олександр Коваленко у себе в Телеграм висловив думку, що російські війська готуються до наступу на нових ділянках фронту на північ і на південь від Авдіївки. Головна мета подібних дій – у дедлайні показати Кремлю хоча б якусь перемогу.

Також Коваленко вважає, що незабаром очікується третя хвиля атак на Авдіївку.

Описуючи цю хвилю, експерт ужив слово "потужна" і вказав можливі дати – найближчі два тижні до кінця грудня.

"Однак російські командири не впевнені, що захоплять Авдіївку. Тому підготували "план Б": вирішили паралельно атакувати в усіх напрямках: Куп'янськ, Лиман, Бахмут, Мар'їнку, Вугледар. Замість економії сил у зв'язку з високими втратами в районі Авдіївки командування ВС РФ обрало варіант розосередження та витрачання ресурсу скрізь, де вони бачать перспективу щось урвати", — підсумував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вибори Путіна: яке рішення належить ухвалити Заходу і що спробує довести Кремль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

11 грудня 2023, 10:12

Поведінка чиновників депутатів всіх владних мажорів хабарників блатних на місцях показує що все ідеально. Коли у будинку пожежа всі хапають відра і гасять її. В Україні такого не відбувається, тільки жеруть у три горла те що дали інші. Жоден не переймається що може втратити те що накрав і свої величезні зарплати та пенсії. Юдеї запрограмували покору - отримали покору.


Новини