Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді темп темпу наступу РФ падає: у Генштабі Естонії зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді темп темпу наступу РФ падає: у Генштабі Естонії зробили заяву

Генштаб Естонії вважає, що постачання західної зброї в Україну змогли знизити пригальмувати наступи РФ

25 травня 2024, 09:20
Поділіться публікацією:

Постачання нового озброєння та боєприпасів для ЗСУ з країн Заходу почали чинити певний ефект. Зокрема темп наступу росіян на Харківському напрямку падає. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробили в Генштабі Естонії, повідомляє "ERR".

Чи справді темп темпу наступу РФ падає: у Генштабі Естонії зробили заяву

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

"В останні дні Росія не досягла успіхів ні на якому напрямку або цей успіх проміжний. Однак ЗС РФ продовжує запеклі обстріли населення України та її об'єктів", — заявили в Естонії.

У Генштабі Естонії заявили, що темп настання російської армії у Харківському напрямку падає. Росія продовжує зміцнювати північний берег річки Вовча біля населеного пункту Вовчанськ та збільшувати свою присутність у "буферній зоні".

При цьому в Естонії припускають, що через нарощування своїх сил у цьому регіоні найближчим часом можуть бути створені умови для розширення наступальних дій на інші прикордонні райони.

Щодо Донецької області, то, на думку естонських військових, росіяни зберігають колишню інтенсивність бойових дій, розширюючи площу захоплених територій за рахунок локальних тактичних успіхів.

"Основні бої без суттєвих тактичних змін зосереджені на Покровському напрямку в районі населеного пункту Очеретине та навколо Первомайського. Росія продовжує чинити тиск на Часів Яр", — пишуть у Генштабі.

На південному напрямку тривають бої у Запорізькій області у Роботино, проте українська оборона тримається. Також у Генштабі Естонії заявили, що ЗСУ продовжують утримувати плацдарм на лівому березі річки Дніпро.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у своєму традиційному вечірньому відеозверненні 24 травня президент України Володимир Зеленський заявив, що українським захисникам вдалося взяти під бойовий контроль територію прикордоння, куди зайшли російські окупанти. Йдеться про Харківську область.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини