Чи справді росіяни зосередили в Україні та на кордоні 550 тисяч солдатів: відповідь ГУР

Росіяни стали в Україну різні підрозділи, у тому числі так званої Росгвардії, підрозділи ФСБ

Країна-агресор зосередила на кордоні та на окупованих територіях України близько 550 тисяч загарбників. Але йдеться не лише про солдатів, а й про ФСБ та інші воєнізовані підрозділи. Як повідомляє портал "Коментарі", в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Представник ГУР зазначив, що інформація про те, що росіяни зосередили на тимчасово окупованих територіях України і біля кордону близько 550 тисяч солдатів – не нова.

"Вона вже кілька місяців залишається постійною і включає різні підрозділи, у тому числі так званої Росгвардії, підрозділи ФСБ, спецслужб, які зосереджені на окупованих територіях з метою контролювати події в окупованих містах і місцеве населення", - пояснив Юсов.

Слід додати, що днями низка ЗМІ з посиланням на ГУР заявила, що Росія тримає біля українських кордонів та на тимчасово окупованих територіях України близько 550 тисяч окупантів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Андрій Юсов заявив, що зараз те, що відбувається на кордоні, не є настанням російських загарбників на Харків.

Також видання "Коментарі" повідомляло – інформація про нібито створення росіянами "буферної зони" не має нічого спільного із реальністю. Мета її поширення – посіяти паніку всередині України. Таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.