Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді Авдіївку зрівняють із землею: як розвиватимуться події наступні 2 тижні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді Авдіївку зрівняють із землею: як розвиватимуться події наступні 2 тижні

Експерти назвали загрози поступового оточення росіянами Авдіївки

8 лютого 2024, 14:55
Поділіться публікацією:

ЗСУ з останніх сил тримають оборону Авдіївки Донецької області, але росіяни не припиняють наступальних операцій, бажаючи за будь-яку ціну захопити місто. Який прогноз? Чого чекати у боях за Авдіївку найближчі два тижні? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаньнях, вивчивши думки експертів.

Чи справді Авдіївку зрівняють із землею: як розвиватимуться події наступні 2 тижні

Бої за Авдіївку. Фото: з відкритих джерел

Концентрація всіх зусиль у міських боях

Військово-політичний оглядач проекту "Інформаційний опір" Олександр Коваленко у себе в Телеграм зазначив, що командування РФ отримало чергові терміни для досягнення значних перемог у зоні бойових дій в Україні. Рамки звузилися до двох тижнів, але основний напрямок не змінився. Це, як і раніше, Авдіївка.

За інформацією експерта, Путін особисто прокреслив межі досягнення цілей так званої "СВО" в Україні до початку виборів у Росії і хоче звітувати про "перемоги" під час послання до федеральних зборів.

"У зв'язку з цим за Авдіївкою очікується серйозний пресинг піхотною компонентою у північному та північно-східному секторах. Концентрація всіх зусиль у міських боях. Для посилення тиску акцент тактичної авіації буде саме на авдіївському напрямку, КАБ рівнятимуть усе, що можна використовувати для оборони у місті. Тобто наступні два тижні Авдіївку рівнятимуть із землею. При цьому механізовану компоненту економитимуть. Штурмів з технікою рівня жовтня-листопада 2023 року ми вже не побачимо", — вважає Коваленко.

Щойно росіяни зайдуть у багатоповерхову забудову, ситуація може стати критичною

Військовий експерт Владислав Селезньов в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив, що у передмісті Авдіївки вже тривають бої за кожне подвір'я.

"Бої йдуть за кожне подвір'я. Для боїв у забудові потрібні підготовлені та добре навчені штурмові загони. Ведення таких боїв вважається найскладнішим. Не готовий говорити про наші можливості, але те, що ворог постійно б'є за нашими захисниками артилерією, мінометами та авіацією, це факт", — розповів Владислав Селезньов.

За його словами, щойно росіяни зайдуть у багатоповерхову забудову, ситуація може стати критичною. Поки що цього не сталося, але тенденції тривожні.

На півночі росіяни не залишають планів просунутися до селища Хімік. Експерт припускає, що його захоплення може стати ключовим епізодом, який ускладнить завдання оборони Авдіївки.

Однак, за словами Селезньова, не менш загрозлива ситуація склалася з південного боку від міста.

"Я скоріше орієнтуюсь на те, що росіяни можуть прорватися в район ресторану "Бревно". Сюди вони просуваються з південного боку і саме там знаходиться головна логістична дорога. А багатоповерхова забудова починається з 9-го кварталу і вище", — наголосив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у чому цинізм ситуації у США: коли реально вирішиться питання із підтримкою України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

бука

8 лютого 2024, 14:59

хе-хе


Новини