Чи роздаватимуть повістки на пляжах, - Гуменюк

Через збройну агресію Росії, мобілізацію в Україні продовжено до 18 серпня 2023 року. У цей період військовозобов’язаним чоловікам можуть вручати повістки. Це може статися в будь-якому громадському місці, зауважують в Міноборони

Таку заяву в Телеефірі зробила керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк, пишуть "Коментарі".

За її словами, повістки можуть вручати навіть на пляжах. Адже, дане місце відпочинку теж відноситься до громадського місця.

"Вручення повісток допускається в будь-яких місцях. Тобто громадські місця всі відкриті для загального відвідування, можуть бути такими, де може проводитись оповіщення громадян. Абсолютно не виключено, що і там також", - зауважила Гуменюк.

Як зауважила раніше спікерка, через втрати на війні мобілізаційний ресурс в Україні необхідно поповнити. На цьому вона наголосила у квітні, поточного року. Водночас, Гуменюк сказала, що повістка – це не спосіб покарати людину. А оповіщення проводять у тих місцевостях, де є військовозобов'язані чоловіки. Тож, керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Півдня закликала громадян з розумінням ставитися до процесу видачі повісток, зважаючи на те, що війна триває. Пригадаємо, також у квітні Кабмін дозволив вручати повістки незалежно від місця перебування на військовому обліку та місця постійної реєстрації.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, - У Держдумі Росії запропонували відправляти на війну в Україну безпритульних собак. У Держдумі РФ висунули пропозицію навчати бродячих собак "різним навичкам" та відправляти їх на фронт. Депутати Держдуми РФ переконані, що "навчені" собаки зможуть допомагати пораненим росіянам і стануть в нагоді, під час розмінувань. Ба більше, вони навіть, могли б спробувати "виконувати спецзавдання, поставленні російськими військовими".

Нагадаємо, "Коментарі" писали, - Російські пропагандисти заявили про обстріл території Бєлгородської області українським танком Кремлівська пропаганда стверджує, що українські військові вперше обстріляли регіон РФ з танка.