Чи реально розпочати переговори щодо миру в Україні: генсек ООН зробив заяву

Антоніу Гутерріш вважає, що ні Росії, ні Україна сьогодні не готові сісти за стіл переговорів

Мирні переговори України та Росії наразі неможливі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, пише "El Pais".

"На жаль, я вважаю, що переговори про мир зараз неможливі", - заявив генсек ООН.

За його словами, "обидві сторони переконані, що можуть перемогти".

"Ми, наскільки це можливо, ведемо діалог з обома сторонами для вирішення конкретних проблем. Найважливішою ініціативою став експорт зерна з України.... А зараз я не бачу можливості для негайного припинення вогню та мирних переговорів", - наголосив Гутерріш.

Він також додав, що основною метою ООН є встановлення "справедливого миру відповідно до міжнародного права та Статуту ООН".

Читайте також на порталі "Коментарі" - хто та чому прибув до Москви на парад до Путіна – чи є ризик втягування країн ОДКБ у війну проти України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – міністр оборони України Олексій Рєзніков заявив, що завершується підготовка до контраплету ЗСУ, який давно анонсується. Він також запевняє, що ми обов’язково отримаємо сучасні винищувачі. Хоч і визнав, що партнери зволікають, як і практично з кожним новим чином озброєнь, що поставляються нам. Про що говорять дані заяви Олексія Резнікова і загалом галас навколо підготовки контрнаступу? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Раніше "Коментарі" повідомляли - шантаж РФ та переговори: чи буде продовжено зернову угоду – що найважливіше для України.