Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи позначиться теракт у Підмосков'ї на російсько-українській війні: які плани у Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи позначиться теракт у Підмосков'ї на російсько-українській війні: які плани у Путіна

Відбувається технологічне використання трагедії з метою посилення тиску на суспільно-політичний устрій усередині РФ

26 березня 2024, 11:22
Поділіться публікацією:

Російська влада з неймовірною завзятістю намагається знайти український слід у теракті в "Крокус Сіті Холл", відповідальність за який взяла на себе ІДІЛ, пригрозивши новими подібними акціями. Військовий злочинець Володимир Путін, який перепризначив себе президентом РФ, виступив з новими звинуваченнями про нібито причетність України і Заходу до теракту. Український президент Володимир Зеленський у відповідь назвав Путіна "хворою та цинічною істотою", після смерті якої запит на терор у світі зникне. Про що говорить реакція РФ, України та світу на бійню у "Крокусі"? Як це може (і чи може) відбитися на російсько-українській війні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Чи позначиться теракт у Підмосков'ї на російсько-українській війні: які плани у Путіна

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Кремль у всьому звинувачуватиме Україну

Експерт-міжнародник, співзасновник аналітичного центру "Об'єднана Україна" Антон Кучухідзе не сумнівається, що РФ хоче використати теракти на своїй території як фактор виправдання внутрішньої мобілізації, більшого закручування гайок та відсутності тотальної безпеки для населення.

"І, звісно, Кремль у всьому звинувачуватиме Україну. Концепція підтримки образу зовнішнього ворога дозволяє всередині Росії творити все, що заманеться злочинному путінському режиму", – пояснює експерт.

При цьому, продовжує він, жодних доказів щодо причетності України до теракту в Підмосков'ї немає. Якби були – про них трубили б із дня теракту, з 22 березня.

"А так – відбувається технологічне використання трагедії з метою посилення тиску на суспільно-політичний устрій усередині терористичної держави – РФ. Нічого нового тут немає, швидше перманентний стан цієї держави за всю історію її існування", – зазначає Антон Кучухіде.

Він звертає увагу, що представники Європи та США вже закликали владу РФ відмовитися від ідеї посилення війни, ескалації під "соусом" нібито причетності України до теракту в "Крокусі". А президент України Володимир Зеленський чітко окреслив справжніх винуватців того, що сталося. Це – путінський режим, військові злочинці, що засіли у Кремлі. Якби не було їх, не було б трагедії в "Крокусі" і маси інших — і на території РФ, і на території України, констатує Антон Кучухідзе.

Теракт може бути просто інструментом

Експерт з міжнародної політики в Українському інституті майбутнього Ілля Куса розмірковує так:

"Думаю, теракт у "Крокусі" може стати виправданням для РФ, щоби проводити нову мобілізацію, направити більше ресурсів на війну. Розширити військові операції, у тому числі у прикордонні".

Особливо, уточнює експерт, із Бєлгородською та Курською областями, про що Путін уже говорив, коли розповідав про необхідність створення якоїсь "санітарної зони".

Теракт може бути просто інструментом, щоб стати ще одним виправданням агресії РФ проти України, вважає Ілля Куса.

"Український слід" у теракті спрямований виключно на внутрішнього споживача

Професор кафедри політичних наук у КНУ ім. Шевченко, політолог Ганна Малкіна прогнозує, що "український слід" у теракті у Підмосков'ї проходитиме червоною лінією.

"Звичайно, для більшої переконливості, терористів треба було ліквідувати під час затримання, знайти в них розпихані по кишенях "візитки Яроша" та "записки від Зеленського", але щось пішло не так. Тепер це буде робитиме складніше, адже Захід та адекватні люди в це не повірять", – зазначає політолог.

Але, продовжує вона, якщо господар Кремля заявив, що винна Україна, значить, цю лінію будуть проводити всіма можливими і неможливими способами.

Ганна Малкіна наголошує, що "український слід" у теракті спрямований виключно на внутрішнього споживача і має дві цілі: відвернути населення від результатів сфальшованих президентських виборів та аргументувати нову хвилю мобілізації.

"Теракти – фірмовий стиль правління Путіна, вони привели його до влади та дали змогу зміцнитися, – нагадує експерт. – Нині ж теракти дадуть змогу набрати свіжі сили для війни з Україною та ще більше активізувати репресивний апарат. У цьому випадку у Путіна все йде за планом".

Читайте також на порталі "Коментарі" — теракти, що сталися в РФ, могли відбутися у Франції: Макрон зробив заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини