Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи потрібно послаблювати відповідальність за дезертирство: що про це думають у ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи потрібно послаблювати відповідальність за дезертирство: що про це думають у ЗСУ

Рада зробила перший крок до послаблення відповідальності за СЗЧ та дезертирство

20 липня 2024, 19:29
Поділіться публікацією:

Послаблення відповідальності за дезертирство та самовільне залишення частини може призвести не до повернення людей на службу, а навпаки до збільшення випадків втеч із фронту, вважає заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

Чи потрібно послаблювати відповідальність за дезертирство: що про це думають у ЗСУ

У ЗСУ розповіли, як боротися з дезертирством. Фото з відкритих джерел

"Стосовно закону про послаблення відповідальності за СЗЧ та дезертирство. Розумію, що це робиться, мабуть, для мотивації певного відсотку людей повернутися. Кожен має право на помилку та її виправлення. Але хотілось би, щоб це не стало навпаки причиною для збільшення кількості таких випадків", — наголосим Максим Жорін.

Офіцер ЗСУ відзначив, що "ми не в Росії, щоб зменшувати відсоток дезертирів за рахунок "заградотрядів", а тому дуже актуально посилити зараз роботу з особовим складом".

За словами військовослужбовця, для того, щоб люди не хотіли втікати, особливо з позицій, необхідно з ними працювати.

"Завжди краще приділити більше уваги превентивним діям, а не наслідкам", — резюмував майор ЗСУ.

Як відомо, міністерство оборони України дало роз’яснення щодо законопроєкту № 11322, який Верховна Рада підтримала у першому читанні, що передбачає повернення на службу військовослужбовців, які вперше самовільно залишили частину (СЗЧ) або вчинили дезертирство під час дії воєнного стану.

Згідно із законопроєктом, військовослужбовець, який вперше вчинив СЗЧ або дезертирство, також зможе добровільно звернутись до слідчого чи прокурора із наміром повернутися до військової частини для продовження служби. Повернення військовослужбовця до служби потребує схвалення командира.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини