Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи потрібно посилювати мобілізацію і карати тих, хто ухиляється від неї: соцопитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи потрібно посилювати мобілізацію і карати тих, хто ухиляється від неї: соцопитування

Більшість українців висловилися за незначне посилення мобілізації в Україні

17 квітня 2023, 12:14 comments2108
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів України передбачив, що "територіальні центри комплектування" можуть здійснювати призов на військову службу під час мобілізації й на особливий період незалежно від місця перебування чоловіків на військовому обліку. Про це йдеться у постанові Кабміну №318 від 7 квітня. Соціологи Active Group вирішили поцікавитися в українців думкою щодо мобілізації в Україні.

Чи потрібно посилювати мобілізацію і карати тих, хто ухиляється від неї: соцопитування

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Зокрема, соціологи запитали, чи потрібно в Україні посилити мобілізацію, щоб призвати більше чоловіків до війська? В результаті, більшість респондентів, а саме 47,3% українців висловилися за незначне посилення мобілізації. 35,8% висловилися проти цього. 17% серед опитаних взагалі висловилися проти такої ініціативи.

Також соціологи поцікавилися, чи потрібно посилювати або ж, навпаки, послаблювати санкції проти чоловіків, які ухиляються від мобілізації? Більшість опитаних, а саме майже 32% висловилися за те, щоб все залишити на тому ж рівні – без посилення, алей й без послаблення санкцій. При цьому 19% висловилися за те, щоб посилити санкції. 18,3% обрали відповідь, що санкції потрібно "скоріше посилювати". 13,3% заявили, що вважають, що потрібно послабити санкції.

Далі соціологи поставили досить компрометуюче запитання: чи допоможете ви, якщо до вас звернеться родич чи знайомий з проханням допомогти, аби уникнути мобілізації? Більшість, а це майже 44% відповіли, що не будуть допомагати. 28,5% опитаних завили, що їм важко відповісти на це запитання. 13,6% зазначили, що готові будуть допомогти. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — повістки через "Дію": у Верховній Раді розповіли, коли запускатимуть процес.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини