Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи посилять темпи мобілізації в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи посилять темпи мобілізації в Україні

В Україні вже більш ніж рік триває загальна мобілізація. Українці роздумують про те, чи посилять її і якщо так, то як це буде виглядати

30 квітня 2023, 17:53 comments1375
Поділіться публікацією:

Мобілізація була оголошена 24 лютого 2022 року президентом України. Вона триває разом з воєнним станом і її постійно продовжують. В Телеефірі співробітники Одеського обласного ТЦК та СП відповіли, чи зміняться темпи мобілізації в Україні, пишуть "Коментарі". Нинішній призов військовозобов’язаних чоловіків триває до 20 травня 2023 року. І його, очевидно, продовжать, оскільки війна триває.

Чи посилять темпи мобілізації в Україні

В якому темпі триває мобілізація в Україні

"У законодавстві немає такого визначення, як темп та посилення мобілізації. Тобто громадянам й надалі приходитимуть повістки із закликом прийти до ТЦК для уточнення військово-облікових даних. Тим, хто отримає повістку, необхідно прийти до ТЦК й повідомити про наявні сімейні обставини або ж інші фактори, які надають право відстрочки від призову", — кажуть працівники ТЦК та СП.

Також визначається, чи є військовозобов'язаний придатним до служби, чи є в нього військова освіта та досвід. І вже потім приймається рішення щодо їхнього призову й навчання.

"Посилення мобілізації – такого поняття немає. Оскільки мобілізація проводиться планово, планомірно – згідно з тими планами, які визначають вищі органи військового правління і необхідності спеціалістів у Збройних Силах", – уточнили в ТЦК.

Якщо повістка вручена належним чином, а військовозобов'язаний не прибув до ТЦК та СП, тоді настає адміністративна відповідальність, тобто людину штрафують. Також для ухилянтів може настати кримінальна відповідальність. Якщо після адміністративної відповідальності повістку вручили вдруге, а особа так не з'явилася до ТЦК та СП. Тоді військовозобов'язаному загрожує вже від 3 до 5 років в'язниці і його можуть подати в розшук.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у СБУ розповіли, як в різних регіонах ухиляються від мобілізації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини