Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи почне Китай відкриту конфронтацію із Заходом через війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи почне Китай відкриту конфронтацію із Заходом через війну в Україні

Китай все більше схиляється до підтримки Росії, поки не військової, але візит Сі Цзіньпіна свідчить про подальшу економічну та політичну співпрацю між країнами.

21 березня 2023, 12:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук розповіла про відносини Китаю між Україною, Росією та Заходом. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Corriere dellaSera.

Чи почне Китай відкриту конфронтацію із Заходом через війну в Україні

Чи можлива конфронтація Китаю зі США через війну в Україні. Фото з відкритих джерел

Ірина Верещук дала велике інтерв’ю для італійського журналу Corriere della Sera. Під час розмови українська міністерка розповіла про відносини між Україною та Китаєм, де зазначила, що не вірить у відкриту війну між Заходом та азійською країною.

"Китай традиційно проводить зовнішню політику як експертний гравець. Держава, яка рухається на кількох рівнях з прагматизмом і збалансованістю. Я справді не думаю, що Сі Цзіньпін має намір вступати у відкриту конфронтацію із Заходом, щоб сприяти співпраці з Росією. Пекін не хоче ризикувати економічними санкціями та новою напругою", — заявила Верещук.

Окрім того, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій вважає важливим кроком від Сі Цзіньпіна провести телефону розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Водночас Верещук заявила, що наразі Україна очікує на підтвердження від Китаю.

Також італійське видання запитало Верещук про візит Путіна до тимчасово окупованого Маріуполя. На це українська міністерка порівняла російського диктатора з нацистським лідером Адольфом Гітлером.

"Навіть Гітлер відвідував Маріуполь… у 1941 році, і добре згадувати, де він опинився. Це фотографії, які лише демонструють слабкість російського президента, він скоро буде змушений піти у відставку", — вважає Верещук.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що азійський лідер та конкурент Китаю неочікувано прибув в Україну.

Також "Коментарі" писали про реакцію США на приїзд китайського лідера до Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини