Чи підтримують українці бої в Курській області: результати опитування

Згідно з дослідженням Active Group, чотири з п’яти українців підтримують бої в Курській області Росії.

6 серпня українські бійці прорвали російський кордон у Курській області та почали проводити військову операцію на території Росії. Завдяки ефекту несподіванки під українським контролем опинилось кілька населених пунктів РФ, а десятки російських військових здались в полон. Дослідження Active Group показали, як до боїв у Курській області ставляться українці.

Згідно з дослідженням Active Group чотири з п’яти українців тою чи іншою мірою підтримує наступ українських сил на територію Росії, зокрема у Курській області. 64% опитаних українців повністю підтримують наступ ЗСУ в Курській області. 19,3% відповіли, що більшою мірою підтримують дії українських сил на території РФ.

Проти боїв в Курській області висловилось 2,8% респондентів, а 5,3% вказали, що більшою мірою проти наступу українських військ у Курській області Росії. Ще 8,8% не змогли відповісти на питання щодо підтримки наступу ЗСУ.

Чи підтримують українці наступ ЗСУ на Курську область

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що неочікуваний наступ України на Курську область може змінити хід війни. Однак ситуація з боями на території Росії становить ризик для українського фронту. За словами військового експерта та колишнього співробітника СБУ Івана Ступака, якщо військова операція українських сил у Курській області не вдасться - постраждаємо всі ми.

Також "Коментарі" писали про заяву з Німеччини, що бої в Курській області створюють сприятливі умови України у майбутніх мирних переговорах з Росією щодо закінчення війни.