Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи отримає Україна винищувачі F-16 до кінця року: у Повітряних силах пояснили ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи отримає Україна винищувачі F-16 до кінця року: у Повітряних силах пояснили ситуацію

У Повітряних силах розповіли, коли слід очікувати бойові літаки F-16 в Україні.

17 серпня 2023, 11:47
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів про ситуацію з американськими винищувачами F-16, які Україна сподівалась отримати від союзників до кінця 2023 року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "РБК-Україна".

Чи отримає Україна винищувачі F-16 до кінця року: у Повітряних силах пояснили ситуацію

Американський винищувач F-16. Фото з відкритих джерел

Під час ефіру національного телемарафону Юрій Ігнат розповів, що Україна не отримає бойові літаки F-16 до кінця року.

"Вже очевидно, що ми не зможемо захистити Україну літаками F-16 цієї осені та зими", — розповів Ігнат.

За словами речник Повітряних сил, Україна сподівалась отримати ці літаки, які в перспективі стали частиною глобальної системи протиповітряної оборони, яка захищала б українські міста та села від російських ракетних ударів.

Попри це, Ігнат вважає, що "питання зрушило з місця" і українські пілоти невдовзі пройдуть навчальні курси керування винищувачами F-16. Однак додає, що посилення системи протиповітряної оборони повинно тривати й надалі.

Нагадаємо, що Україна вже сформувала першу групу пілотів з восьми осіб, які вільно володіють англійською для проходження навчання. Загалом Україна вже відібрала щонайменше 32 льотчики, які здійснюватимуть навчання за кордоном.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Сполучених Штатів Джо Байден дав "зелене світло" на важливе для України рішення.

Також "Коментарі" писали про Повітряні сили України, які мають таємну мережу авіабаз звідки проводять злет бомбардувальників з яких запускають далекобійні ракети по росіянах. Зазвичай українські оснащені британськими ракетами Storm Shadow, а також французькими Scalp, які нещодавно надійшли в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини