Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи насправді Росія перекидає авіацію до кордонів з Україною – чи є загроза
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи насправді Росія перекидає авіацію до кордонів з Україною – чи є загроза

У російській армії нестача пілотів

17 лютого 2023, 09:05 comments1097
Поділіться публікацією:

Останнім часом дедалі більше розмов про те, що Росія стягує до кордонів України не лише живу силу та військову техніку, а й бойову авіацію. Таку інформацію оприлюднило рейтингове видання "FT". Чи варто переживати через скупчення авіація біля українських кордонів з різних напрямків? Чи може РФ масово застосувати авіацію під час нового масованого наступу? "Коментарі" поцікавилися думкою експертів із цього приводу.

Чи насправді Росія перекидає авіацію до кордонів з Україною – чи є загроза

Літак. Фото: з відкритих джерел

Немає підтвердження, що Росія масово стягнула авіацію до кордонів

Військовий експерт Михайло Жирохов, посилаючись на свої обізнані джерела у військових колах, зазначив, що інформація про масоване перебазування російської тактичної авіації поблизу кордону не відповідає дійсності. Більшість російських аеродромів, які розташовані в прикордонних з Україною областях, перебувають під постійним моніторингом і останнім часом не зафіксовано нічого незвичайного. Свою думку Михайло Жирохов озвучив в інтерв'ю "Обозревателю".

"Я не можу підтвердити цю інформацію, але, можливо, The Financial Times ґрунтується на власних джерелах", — уточнив Жирохов.

У перші місяці війни, коли Росія мала тотальну перевагу в повітрі, вони показали, що вони не вміють масово застосовувати авіацію

Популярний в Україні військовий експерт Олег Жданов сумнівається у тому, що Москва може накопичувати поблизу українського кордону велику кількість літаків та гелікоптерів.

На своєму YouTube-каналі Жданов прокоментував дані про те, що РФ стягнула до кордонів України 300 літаків та 400 вертольотів. За його словами, на початку вторгнення до ЗС РФ вважалося приблизно 500 літаків, з яких лише 330 були у бойовому стані.

"Якщо ми подивимося список втрат, то на сьогоднішній день ми знищили більшу половину. Звідки ще 300 машин узялося? Те ж саме по вертольотах — звідки ще 400, якщо "К-52", що залишилися живими, взагалі обчислюються десятками?", — зазначив експерт .

На його думку, росіяни мають ще одну проблему – відсутність пілотів-ассів. Останні майстри у росіян закінчилися ще влітку. Тоді ЗСУ активно почали збивати російські літаки, чимало пілотів потрапило в полон, і вони не були молодими.

"Усі ці сукупні фактори викликають низку питань і сумніви в тому, що Росія може масово застосувати авіацію", – підсумував Олег Жданов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що може призвести до розпаду Росії – чи є передумови для цього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини