Чи можуть військовозобов'язані отримувати повістки на роботі: Міноборони дало роз'яснення

Спікер Міноборони Дмитро Лазуткін розповів, хто має право вручити повістку військовозобов'язаному

Відповідно до закону про мобілізацію, роботодавці можуть вручити повістку військовозобов'язаному співробітнику. Як передає портал "Коментарі", про це у щотижневому дайджесті розповів представник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

Спікер зазначив, згідно з положенням №563, затвердженим Кабміном, представники виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, а також роботодавці, керівники підприємств, установ та організацій здійснюють оповіщення, вручення повісток, ознайомлення з наказами щодо необхідності прибути до ТЦК.

Зазначимо, у суботу, 18 травня, набрав чинності законопроект про мобілізацію, який, на думку законодавців, має зробити її ефективнішою. При цьому досі є питання щодо бронювання загалом та водіїв – зокрема. Залишаються "сирими" також електронні види оновлення даних військовозобов'язаних, хоч в останній момент начебто з'явилася інформація, що адміністраторів Центрів надання адмінпослуг (ЦПАУ) підключать до необхідної системи. Паралельно із цим законопроектом, який зобов'язує оновити військово-облікові дані, з'явилися й інші, що мають безпосереднє відношення до мобілізації. Йдеться, серед іншого, про підписані президентом документи, що дозволяють брати до лав збройних сил певні категорії засуджених, а також посилення покарань для ухилянтів. Що наразі можна сказати про спроби покращити ситуацію з мобілізацією в Україні? Які нововведення варто вітати, що потрібно доопрацювати? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи є альтернатива посилення мобілізації: які моменти залишаються проблемними.