Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи можуть поновитися переговори України та РФ: спецпредставник Китаю зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть поновитися переговори України та РФ: спецпредставник Китаю зробив заяву

Спецпредставник Китаю Лі Хуей заявив, що Україна та Росія не зачинили двері для переговорів

2 червня 2023, 15:00
Поділіться публікацією:

Україна та Росія мають багато розбіжностей, щоб сісти за стіл переговорів. Хоча жодна зі сторін "не зачинила двері" для переговорів. Про це заявив спецпредставник Китаю Лі Хуей, пише портал "Коментарі" з посиланням на "CNN".

Чи можуть поновитися переговори України та РФ: спецпредставник Китаю зробив заяву

Спецпредставник Китаю Лі Хуей. Фото: із відкритих джерел

Цікаво, що Лі Хуей називає повномасштабну війну "українською кризою", яку сьогодні мирним шляхом вирішити складно, але при цьому як у Києві, так і в Москві готові розмовляти про консенсус.

Дипломат заявив, що після поїздки до Москви побачив, що Росія ніколи не виступала проти мирних переговорів.

"Українська сторона також сказала, що вона дорожить і прагне миру, і я відчуваю, що обидві сторони не зачинили двері для мирних переговорів", — наголосив Хуей.

На його думку, "ризик ескалації" досі надто високий. Він нагадав, що під час візиту до Києва щодня лунав сигнал повітряної тривоги, а за його перебування Росія двічі атакувала столицю України.

"Конфлікт зайшов у глухий кут, а поле бою повне невизначеності. Ця ситуація викликає занепокоєння. Якщо війна триватиме, буде лише більше катастроф та страждань", – додав він.

За його словами, доки є проблиск надії на світ, ми маємо активно працювати над цим.

Дипломат також спростував заяви ЗМІ про те, що Пекін нібито схиляв Європу, щоби закликати Україну до припинення вогню зі поступками територій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — китайський лідер Сі Цзіньпін закликає керівників, у компетенції яких питання національної безпеки, думати про "найгірші сценарії" та підготуватися до "штормового моря". Це відбувається на тлі геополітичної активізації Китайської Народної Республіки (КНР), у тому числі у ракурсі "миротворця" щодо російсько-української війни. Чого в найближчому майбутньому чекати від КНР? Чи ставитиме Си на ескалацію чи на шлях реального розплутування багатьох складних геополітичних вузлів, включаючи війну в Україні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини