Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи можливий прорив РФ ще у двох напрямках: Сирський зробив тривожну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можливий прорив РФ ще у двох напрямках: Сирський зробив тривожну заяву

РФ перекидає додаткові сили на двох напрямках у Харківській області

30 травня 2024, 10:34 comments1539
Поділіться публікацією:

Російське командування перекидає додаткові сили на двох напрямках у Харківській області, наступ у якій тепер є пріоритетним для Кремля. Зокрема, Стрілячі – Липці та у районі Вовчанськ. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Чи можливий прорив РФ ще у двох напрямках: Сирський зробив тривожну заяву

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Фото: Getty Images

"Противник продовжує нарощувати угруповання своїх військ на напрямку головного удару Стрілеча — Липці та в районі Вовчанська, шляхом перекидання додаткових полків і бригад з інших напрямків та з полігонів", – зазначив головком.

Олександр Сирський наголосив, що цих сил зараз недостатньо для повномасштабного наступу та прориву нашої оборони.

Головнокомандувач зазначив, що українські сили посилили оборону завдяки перекиданню резервів та створенню резерву боєприпасів.

"Тому ворог перейшов до тактики ураження наших позицій вогнем артилерії та ударами КАБів. В цих умовах першочергове значення набуває фізичне знищення літаків-носіїв КАБів, БПЛА-розвідників та корегувальників вогню, захист РЕБом своїх військ, маскування та використання макетів", — зауважив головком.

Сирський повідомив, що Сили оборони удосконалять системи управління протиповітряної оборони, їхню автоматизацію, поєднання з вогневими засобами в комплексі із системою РЕБ.

"Окрім цього, заслухав кожного командира щодо готовності до активних дій, ухвалив рішення з проблемних питань, перевірив практичну роботу командира батальйону зі знищення вогневої позиції противника", — додав головнокомандувач ЗСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — росіяни намагаються прорватися вперед: у США розповіли, що відбувається на Харківщині.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини