Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи можливі вибори в Україні під час воєнного стану: пояснення народного депутата
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можливі вибори в Україні під час воєнного стану: пояснення народного депутата

Депутат від партії "Слуга Народу" відповідає на питання, чи можна провести парламентські вибори в Україні під час воєнного стану.

19 липня 2023, 18:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Депутат від партії "Слуга Народу" Анна Пуртова вважає, що під час воєнного стану вибори провести в Україні неможливо. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Анни Пуртової для проєкту "Без кнопок".

Чи можливі вибори в Україні під час воєнного стану: пояснення народного депутата

Український політик Анна Пуртова

Чергові парламентські вибори мали відбутись в Україні у жовтні 2023 року. Однак через повномасштабне вторгнення Росії у 2022 році та введення воєнного стану у державі існує ймовірність, що парламентські вибори можуть перенести на пізніший термін, або скасувати.

В інтерв’ю з Віктором Гольдським депутат від партії "Слуга Народу" Анна Пуртова відповіла на можливість повести парламентські вибори в Україні.

"За останній місяць було багато виступів на цю тематику. І всі сказали, що поки діє воєнний стан, вибори неможливі", — говорить Анна Пуртова.

За її словами окрім воєнного стану, також велика частина українців наразі перебуває за кордоном. Згідно з даними ООН це 8 млн осіб, однак за словами Пуртової ця цифра ймовірно менша та становить 3-4 млн осіб (згідно з даними прикордонних служб України). З іншого боку Україна має окуповані території на яких вибори провести сьогодні "технічно неможливо".

На уточнювальне запитання, якщо воєнний стан діятиме десять років, тоді стільки ж і не буде виборів. Анна Пуртова відповіла, що в такому разі "не буде 10 років" виборів.

Переглянути повне інтерв’ю депутата від партії "Слуга Народу" Анни Пуртової можна нижче:

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна не підтримує гібридний трибунал проти Росії. У Зеленського назвали альтернативу.

Також "Коментарі" писали, хто переможе на президентських виборах в США: результати опитування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини