Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи можливе примирення з РФ: чого очікувати від переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можливе примирення з РФ: чого очікувати від переговорів

РФ прагне відновити вплив Радянського союзу

24 липня 2024, 22:30
Поділіться публікацією:

Україні пропонують розпочати мирні переговори з РФ. Однак примирення з Росією не спрацює, вважає політолог і військовослужбовець ЗСУ Олександр Антонюк.

Чи можливе примирення з РФ: чого очікувати від переговорів

України допускає переговори з РФ. Фото з відкритих джерел

"Справа не в тому, що Київ не хоче домовлятися. А в тому, що РФ поставила собі за мету повернути вплив Радянського союзу, і Україна є ключовим елементом в реалізації цього сценарію", — заявив Олександр Антонюк.

За словами політолога, Кремль не випадково заявляє, що НАТО має відкотитися до кордонів 1997 року.

"У Європі починають усвідомлювати небажання Росії зупинятись. Натомість США дотримуються дещо інших концепцій", — сказав експерт.

Політолог переконаний, що США не зробили достатньо, аби унеможливити війну в Україні, хоча ризики агресії РФ проти України були очевидні після війни в Грузії у 2008 році.

"США свідомо проводили міжнародну політику, основи якої заклав Генрі Кіссінджер. Вона передбачає домовленості великих країн про сфери впливу, жертвуючи інтересами малих країн", — резюмував Олександр Антонюк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Державний департамент США прокоментував візит міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби до Китаю і назвав важливою безпосередню комунікацію, аби в Пекіні напряму дізнавалися про втрати та збитки від війни, розв’язаної РФ. "Важливо, щоби Китай дізнався безпосередньо від України про збитки, яких вона зазнала через агресивну війну Росії", – зазначив спікер. Міллер нагадав, що КНР допомагає підживлювати бойові дії шляхом підтримки оборонно-промислової бази Росії. Штати чітко підкреслювали це, коли спілкувалися з китайською стороною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини