Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи може ворог на півдні опинитися в оточенні – за яке місто РФ готова битися до останнього
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може ворог на півдні опинитися в оточенні – за яке місто РФ готова битися до останнього

Російські окупанти можуть бути готові серйозно боротися за Токмак у Запорізькій області, і на це є певні причини

31 серпня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Під час контрнаступу Україна продовжує наголошувати на максимальному просуванні на південному напрямку з метою перерізання сухопутного коридору Росії до Криму. Чи може все обернутися так, що на півдні ворог опиниться в оточенні? Чи справді одне із ключових міст Запорізької області Токмак ЗС РФ перетворили на логістичний вузол і готові битися за нього до останнього? Видання "Коментарі" розбиралося з цих питань, проаналізувавши думки експертів.

Чи може ворог на півдні опинитися в оточенні – за яке місто РФ готова битися до останнього

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Коли противник буде на стадії поразки, тоді затріщить режим Росії

Генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України 2005-2010 років Микола Маломуж вважає, що на півдні росіяни справді можуть опинитися в оточенні. Свою думку він висловив в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Південь є перспективним напрямком для нас, а для ворога цей стратегічний напрямок важливіший за схід. Тому що перерізання на півдні Новоданилівки — Вербове — це підготовка ударів з флангів. Це перерізання коридору Мала Токмачка — Токмак — Бердянськ — Мелітополь і вихід ЗСУ до моря. І тоді угруповання ворога буде відрізане зі сходу. Удари по окупантах на Херсонщині, замкнуть ворога у величезному оточенні. Така в них перспектива", — вважає Маломуж.

За його словами, якщо плани Генштабу ЗСУ здійснюватимуться. То росіяни на півдні опиняться в оточенні під огнем. Далі вже розпочнеться війна на виснаження для росіян. Їм доведеться або відступати, або залишатися без боєприпасів, ротації, повністю оточеними ЗСУ.

Маломуж звернув увагу, що у цій війні ЗСУ не йдуть у лобові атаки, як росіяни. Вони переважно проводять свої операції по флангах. Тому, якщо українські захисники зайдуть з тилу, то операція відкриє стратегічну перспективу звільнення півдня, Криму та паралельно сходу.

Після визволення Мелітополя українські сили зможуть перерізати сухопутний коридор до Криму

Військовий експерт Олексій Гетьман в інтерв'ю "РБК-Україна" звернув увагу на важливість деокупації міста Токмак Запорізької області. Це місто на південному напрямку росіяни дуже добре зміцнили, очікуючи майбутнього наступу ЗСУ та розуміючи, що українська армія намагатиметься атакувати Токмак. Цей населений пункт став для агресора великим логістичним вузлом, тому вони збираються битися за місто до останнього. Там зведено різні укріплення з протитанковими ровами.

"Тому що далі Мелітополь, якщо подивитися на карти, то за Токмаком майже немає фортифікацій, тільки блокпости до самого Мелітополя і узбережжя. Не секрет, що наше завдання — вийти на Азовське море. А якщо не встигнемо зробити це до сезону дощів, то хоча б на 15-20 кілометрів до берега, щоб узяти під вогневий контроль усе те, що росіяни можуть переміщати з материкової частини в бік Криму і навпаки", — заявив Олексій Гетьман.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Пригожин та крах путінського режиму – що далі відбуватиметься у РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини