Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи може Україна ударами дронів змусити РФ піти на мир: чому це важливо
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може Україна ударами дронів змусити РФ піти на мир: чому це важливо

Якщо Україна продовжить атакувати російські НПЗ, РФ вже не зможе їх відновити

5 квітня 2024, 09:30 comments1635
Поділіться публікацією:

Почавши атакувати російські НПЗ та військові об'єкти на території РФ Україна перевернула нову сторінку у війні. У чому важливість таких атак і до чого вони можуть призвести? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанні, вивчивши думки експертів.

Чи може Україна ударами дронів змусити РФ піти на мир: чому це важливо

Удари по російських НПЗ. Фото: з відкритих джерел

Україні потрібно продовжувати в тому ж темпі

Директор Центру досліджень національної стійкості Олег Білоколос в ефірі проекту "Тема з Мосейчук" заявив, що подальші атаки Сил оборони України на російські нафтопереробні заводи можуть призвести до того, що Росія не зможе їх відновити, а на внутрішньому ринку РФ виникне дефіцит.

"Це абсолютно правильний крок України. Ми маємо право і маємо це робити", — вважає експерт.

За його словами, про серйозну загрозу своїй нафтопереробній промисловості вже відкрито кажуть самі росіяни.

"Якщо Україна підтримуватиме такий самий масштаб і темп цих атак, то Росія не зможе їх відновлювати. Там дуже багато технічних деталей. Це обладнання, яке не можна вкрасти та привезти в кишенях десь контрабандою", — пояснює Олег Білоколос.

Він додав, що частково щось можна імпортувати з Китаю, але цього буде недостатньо. Дуже багато обладнання, яке було виготовлено у Німеччині, у Франції. Є спеціальні хімічні речовини, які використовуються у технології виробництва – це все не просто так придбати.

На думку Олега Білоколоса, це вагомий інструмент у руках України, який може змусити Москву до миру.

Удари по території РФ "мають дуже велике значення" для України

Експерт Мюнхенської конференції з безпеки, колишній співробітник міністерства оборони ФРН Ніко Ланґе у коментарі "DW" висловив думку, що удари дронів по цілях у глибині російської території – це великий успіх для України.

Експерт вважає, що такі удари "мають дуже велике значення" для України, адже дрони є відносно недорогими, і Росія, очевидно, може мало що зробити проти них.

"Це спрямовано проти виробництва тих дронів, які щоночі літають в Україні. Адже ППО в Україні мало, боєприпасів для нього не вистачає", — каже експерт.

Інший ефект від українських атак, за словами Ланґе, – психологічний. У багатьох росіян, мовляв, виникає враження, що Росія не може захищати свою країну.

"Звичайно, пропагандою можна завжди відволікати увагу на інші справи, але мені здається, що це має також психологічний ефект усередині Росії", — каже експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — який результат війни в Україні влаштує Китай: чому Париж почав сподіватися на Пекін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини