Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи може РФ захопити Суми: чого очікувати від нового наступу ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може РФ захопити Суми: чого очікувати від нового наступу ворога

Окупанти можуть вторгнутись на Сумщину

21 травня 2024, 21:42
Поділіться публікацією:

Наступ російських загарбників у Сумській області можливий, але загрози оточенню чи захопленню Сум не існує, розповів військовий експерт групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Чи може РФ захопити Суми: чого очікувати від нового наступу ворога

Росія готується до нового наступу. Фото з відкритих джерел

"Ворог може спробувати наступати на Сумщині, але в нього на цьому напрямку набагато менше ресурсів, ніж було сконцентровано для харківської операції. Для наступу росіяни будуть підсилювати угрупування, яке на кордоні з Сумською областю, за рахунок бєлгородської групи або перекинуть додаткові сили з інших напрямків. Наразі на кордоні з Сумщиною у росіян є концентрація сил і засобів, однак недостатня, щоби зрівнятися із харківською операцією. Якщо наступ росіян буде, то в межах сірої зони і прикордонної смуги, але аж ніяк не йдеться про захоплення чи оточення Сум", – наголосив Олександр Коваленко.

За словами військового експерта, Росія справді готує масштабний наступ у червні, позаяк у зоні бойових дій на півдні і сході в неї сконцентровано 460 тисяч особового складу, але не варто очікувати наступальних дій на нових напрямках.

"Якщо ми говоримо про наступ у червні, то, в першу чергу, йдеться про зону бойових дій і лінію бойового зіткнення. Не йдеться про наступ на Харків, Суми чи Київ. У Харківській, Сумській та, можливо, Чернігівській областях росіяни будуть продовжувати операції у прикордонній смузі за умови, якщо побачать у цьому перспективу", – відзначив експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час воєнного стану без того могутній голова Офісу президента Андрій Єрмак ще більше примножив свій вплив, пише The Washington Post. WP зазначає, що близькість Єрмака до президента та очевидний вплив на нього спричинили шквал звинувачень: недемократично консолідував владу в ОП, практично одноосібно керує призначеннями та звільненнями посадовців, обмежує доступ до Зеленського та прагне особисто контролювати майже кожне важливе рішення у воєнний час.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини