Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи може наступити пауза у війні – скільки вона триватиме
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може наступити пауза у війні – скільки вона триватиме

Ситуація складна і вже очевидно, що війна може бути тривалою

12 жовтня 2023, 11:40
Поділіться публікацією:

Контрнаступ ЗСУ триває, але скільки він ще продовжуватиметься – не скаже ніхто. Адже багато в чому це може залежати як від здатності армії продовжувати виконувати бойові завдання, так і від погодних умов, які можуть суттєво уповільнити пересування важкої військової техніки ґрунтовкою. Кому вигідна пауза у війні? І чи може вона наступити з огляду на наближення зими? Видання "Коментарі" розібралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Чи може наступити пауза у війні – скільки вона триватиме

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Перепочинок може знадобитися не тільки Росії

Український політолог Володимир Фесенко в інтерв'ю "УНІАН" заявив, що українцям треба бути готовими до того, що паузи можуть настати. Але одразу треба зрозуміти, що це нормальні речі, а не зрада як може одразу хтось заявити.

"Просто ми воюємо з ворогом, ресурси якого – людські, економічні, фінансові – у кілька разів перевершують наші. Арсенали наших партнерів, як з'ясувалося зараз, також вичерпуються. Один із уроків нинішньої війни – Заходу треба швидше відновлювати військову промисловість, бо інакше будуть проблеми не лише у нас, а й у них", – зазначив політолог.

На його думку, пауза у війні може знадобитися не лише Росії, а й Україні. Насамперед через те, що Захід почне зменшувати постачання військової допомоги.

Володимир Фесенко підкреслює, навіть якщо у війні настане пауза, Україні важливо правильно використовувати цю паузу, щоб не дати росіянам зібратися з силами. Треба зосередитись на ефективності наших дій, щоб використовувати зброю, БПЛА для знищення важливих об'єктів супротивника.

4-5 місяців для відновлення своєї армії Росії буде недостатньо

Полковник запасу ВСУ, військовий експерт Владислав Селезньов висловив думку, що контрнаступ ВСУ, швидше за все, завершується через певний фізичний і матеріально-технічний запас армії. ЗСУ показали максимум на фронті без переваги в повітрі та далекобійних ракет.

"Пауза, можливо пов'язана з погодними умовами, восени через дощі дороги перетворяться на болота. Росія готується до наступу, ми бачимо підготовку ударного угруповання на базі військ 25-ї армії РФ на Куп'янсько-Лиманському напрямку, а також на Токмацькому, де є підрозділи чотирьох дивізій ВДВ. Вересень буде бурхливий і говорити про зупинку боїв все ж таки рано", — висловився експерт.

При цьому Селезньов вважає, що 4-5 місяців відновлення армії країни-агресора явно не вистачить. Реальніший термін – до трьох років.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи може те, що відбувається на Близькому Сході , позначиться на Україні – які ризики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини