Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи мобілізують мільйони росіян: скільки солдатів Путін готовий кинути на фронт
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи мобілізують мільйони росіян: скільки солдатів Путін готовий кинути на фронт

Можливості Росії обмежені, але ситуація в України ще складніша

20 березня 2024, 06:55 comments3732
Поділіться публікацією:

Президентські вибори в Росії позаду і тепер головне питання, коли російський диктатор Путін піде на те, щоб посилити мобілізацію? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанняі, вивчивши думки експертів.

Чи мобілізують мільйони росіян: скільки солдатів Путін готовий кинути на фронт

Мобілізація у Росії. Фото: з відкритих джерел

Кремлю не потрібно вигадувати жодних додаткових причин для запуску мобілізації

Військовий оглядач Євген Дикий в інтерв'ю "Телеграфу" заявив, що якби Росія мобілізувала ще три мільйони солдатів, це означало б кінець існуванню України. Але країна-агресор просто не спроможна провести мобілізацію такого масштабу.

Експерт зазначив, що з формальної точки зору Кремлю не потрібно вигадувати жодних додаткових причин для запуску мобілізації, адже наказ про "часткову мобілізацію" 2022 року не було скасовано і він діє досі — просто через "вибори" було припинено примусовий набір рекрутів.

Дикий додав, що теоретично Кремль має величезний мобілізаційний резерв "під рукою", але мобілізувати мільйони людей одночасно Росія просто не зможе. Це показала попередня хвиля "часткової мобілізації", коли Кремль намагався призвати на війну близько 450 тисяч людей.

"В результаті система колапсувала: новобранців доводилося відправляти на фронт без базової підготовки та злагодження, у більшості з них не було найнеобхіднішої амуніції, а командування — місця для базування: "мобиків" розміщували в наметах серед лісу", — висловився Дикий.

Росіяни можуть призвати по 20-30 тисяч на місяць для негайного відправлення на фронт

Військовий експерт Олександр Мусієнко в інтерв'ю "РБК-Україна" зазначив, що поки що важко сказати, наскільки великою буде мобілізація в Росії.

"Для поповнення втрат можуть провести обмежену. Тобто призвати по 20-30 тисяч на місяць для негайного відправлення на фронт. Але можуть зважитися і на більше. У них озвучували 300 тисяч за два місяці, я в це не вірю. Набрати, навчити та озброїти за такий термін вони не встигнуть", — розповів експерт.

Він зазначив, прискорена мобілізація під літній наступ може обернутися тим, що "буденівська гвардія" наступатиме за підтримки дронів та авіації. Це можливий сценарій з метою спробувати десь прорвати фронт, доки Україна не отримала більш потужної підтримки від Заходу.

"Другий сценарій — справжня масштабна мобілізація під кампанію на осінь-зиму. У такому разі можу сказати, що і ми посилимося і будемо потужнішими, ніж зараз. Думаю, росіяни і самі це враховують", — додав експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як Путін пішов на шостий термін: чого тепер чекати від Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини