Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи існують ще "червоні лінії": як бої в Курській області змінюють війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи існують ще "червоні лінії": як бої в Курській області змінюють війну в Україні

Генерал США Бен Годжес заявив, що бої в Курській області спростували страх, що Путін використає ядерну зброю.

15 серпня 2024, 10:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Колишній командувач сухопутними військами США в Європі, генерал-лейтенант Бен Годжес вважає, що український наступ на Курську область скасував так звані "червоні лінії" при перетині яких Путін міг збільшити ескалацію та використати ядерну зброю. 

Чи існують ще "червоні лінії": як бої в Курській області змінюють війну в Україні

Генерал США Бен Годжес. Фото з відкритих джерел

Бен Годжес в інтерв'ю виданню DW прокоментував прорив російського кордону українськими силами та бої в Курській області. За його словами, Захід стримував себе вказуючи на існування "червоних ліній".

"Це спростовує страх, що Путін піде на ескалацію і використає ядерну зброю. Найгірше, що він зробив, це обстріляв ракетами черговий супермаркет в Україні. Ми стримували себе занадто довго", – сказав Годжес.

Американський генерал висловив думку, чому Україна все ж вирішила почати бої в Курській області. За словами Годжеса, це спроба вплинути на ситуацію на фронті в Україні та змусити Росію відвести частину своїх військ.

"Я бачу це як крок України, спрямований на відволікання російських ресурсів, щоб змусити росіян перерозташувати сили. Це б зменшило тиск на інших ділянках, де росіяни атакують", — вважає Годжес.

Бен Годжес також вказав, що ще однією ціллю може бути спроба захопити Курську атомну станцію, щоб спричинити тиск на російську енергетичну інфраструктуру, чи обміняти її на Запорізьку АЕС. Ще одним варіантом Годжес називає можливість Україні отримувати електроенергію з Курської АЕС напередодні зими.

Нагадаємо, що українські партнери вказували на "червоні лінії" та обмежували допомогу Україні, зокрема щодо ударів по території Росії, або ж застосування далекобійної зброї.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін припустився помилки, коли прийняв рішення щодо боїв у Курській області.

Також "Коментарі" писали про те, чому російський диктатор після наступу України на Курську область говорить про "неможливість" мирних переговорів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини