Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи готується РФ знову до захоплення Харкова: Кремль уперше публічно прояснив позицію
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готується РФ знову до захоплення Харкова: Кремль уперше публічно прояснив позицію

Експерти ISW звернули увагу, що в РФ вперше на високому рівні зробили замах на Харків

20 квітня 2024, 10:42 comments2332
Поділіться публікацією:

Глава МЗС Росії Сергій Лавров став першим високопосадовцем, який заявив про намір Росії захопити місто Харків на тлі побоювань, що окупанти відновлять наступ на місто. Як передає портал "Коментарі", цей меседж звернули увагу аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Чи готується РФ знову до захоплення Харкова: Кремль уперше публічно прояснив позицію

Харків. Фото: із відкритих джерел

Експерти звертають увагу, що до цього жоден кремлівський чиновник прямо не називав Харків можливою оперативною метою Росії на найближчий час.

Сергій Лавров зазначив, що Харків "відіграє важливу роль" в ідеї президента Росії Володимира Путіна щодо створення демілітаризованої "санітарної зони" в Україні для захисту російських прикордонних населених пунктів від українських ударів. За його словами, Володимир Путін чітко заявив, що російські війська мають просунути лінію фронту досить далеко в Україну, щоби вивести російські населені пункти за межі зони українського удару.

Аналітики ISW зазначили, що ця вимога є дуже нечіткою, і може поширюватися навіть на всю територію України. Заяви Лаврова свідчать, що Кремль, ймовірно, використовуватиме ідею постійної зміни демілітаризованої "санітарної зони", щоб виправдати російські наступальні операції.

Варто зазначити, що останнім часом Росія чи не щодня обстрілює Харків — "Шахедами", балістикою, КАБами. Також країна-агресор розповсюджує заяви про можливий наступ на місто.

Ударами ворог знищив майже всю енергетичну інфраструктуру Харкова, у місті відбувся блекаут. Нині тут запроваджено графіки відключень світла.

Читайте також на порталі "Коментарі" – перетворити Харків на Алеппо: чому план Путіна провалиться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини