Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи готові українці до переговорів з РФ: результати опитування по областях
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готові українці до переговорів з РФ: результати опитування по областях

Найбільше до переговорів готові жителі Півдня країни

15 липня 2024, 12:12
Поділіться публікацією:

Щонайменше 44% українців вважають, що час для переговорів настав, але більшість з низ не згодні на умови Кремля про те, що Київ вивів свої війська з Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Таку вимогу неодноразово повторював російський диктатор Путін, акцентуючи, що за таких умов Москва нібито готова розпочинати мирні переговори з Україною. Як інформує портал "Коментарі", результати опутування оприлюднив Центр Разумкова. Опитування проводилося з 20 до 28 червня на замовлення "Дзеркала тижня".

Чи готові українці до переговорів з РФ: результати опитування по областях

Переговори. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що 83% опитаних не згодні на виведення військ з Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей у їхніх адміністративних кордонах.

Що ж до показнику настроїв по регіонах, то, якщо українська влада повідомить про початок переговорів, цю інформацію спокійно сприймуть на Півдні країни – 60% опитаних. В центрі України – 49% українців. На заході країни – 35% громадян. На сході – 33% жителів.

До центру відносяться (Київська, Сумська, Полтавська, Житомирська, Чернігівська, Черкаська, Кіровоградська та Вінницька області). До заходу (Закарпатська, Чернівецька, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Хмельницька та Волинська). До сходу (Луганська, Донецька, Харківська й Дніпропетровська). До півдня (Запорізька, Херсонська, Миколаївська й Одеська області. Крим на сьогодні окупований Росією).

Читайте також на порталі "Коментарі" — з початку повномасштабної війни Росії проти України рекордна кількість росіян висловилася за те, щоб було проведено мирні переговори. Російська недержавна дослідницька організація "Левада-Центр" (визнана в Росії "іноземним агентом") провела опитування та з'ясувала, що 58% громадян РФ підтримують ідею проведення мирних переговорів. За даними дослідників, минулого разу рекордні показники підтримки росіянами мирного переговорного процесу були зафіксовані у листопаді 2023 року та жовтні 2022-го – становили по 57%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини